כדורי בצק איטלקיים מזוגגים בדבש תפוזים ופיסטוקים קלויים

מתכון חגיגי של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י'. הטיגון בשמן קנולה

מסדרים את הכדורים בכלי הגשה, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים
מסדרים את הכדורים בכלי הגשה, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן כמו של הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות קליפת לימון מגורדת מלימון אחד גדול
2 כפיות קליפת תפוז מגורדת מ-1/2 תפוז גדול
60 גרם (3 כפות) סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות, בטמפרטורת החדר
3 ביצים גדולות (L)
1 כף יין לבן מתוק
1 כפית תמצית וניל איכותית
שמן קנולה לטיגון

חומרים לסירופ לזיגוג

360 גרם (1 כוס) דבש
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
קליפה מגורדת מ-2 תפוזים
1 כף מיץ לימון
1.5 כוסות פיסטוקים קלופים וקלויים, קצוצים דק

אופן ההכנה

שמים את הקמח, גרידת הלימון, גרידת התפוז, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון, ומעבדים בפולסים.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי.
מוסיפים את הביצים, היין ותמצית הווניל, וממשיכים בפולסים עד שהתערובת מתגבשת לכדור.
מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מקמחים קלות משטח עבודה ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 7 מ"מ.
חותכים כל גליל לחתיכות קטנות בעובי 1/2 ס"מ. מגלגלים לכדורים (בערך בגודל של אגוז לוז).
מגלגלים את הכדורים במעט קמח, מניחים בתבנית ומכסים במגבת נקייה.
בינתיים, בסיר רחב שוליים מחממים שמן עד לשליש מגובה הסיר. מחממים על אש בינונית עד שהטמפרטורה במד החום מגיעה ל-190 מעלות.
מטגנים את הכדורים 3-2 דקות עד לקבלת גוון זהוב, כל פעם קצת.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכדורים ומניחים על נייר סופג.

זיגוג

מערבבים את הדבש, המים, גרידת התפוז ומיץ הלימון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-3 דקות עד הסמכה קלה.
מעבירים את הכדורים לסיר עם הזיגוג ומערבבים בעדינות.

עוטפים את הכדורים בזיגוג הסמיך.

הגשה

מסדרים את הכדורים בכלי הגשה (כלים אישיים או כלי משותף לכל השולחן), מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.
אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה