כדורי פלאפל דניס

מתכון ל- 4 מנותחומרים לפלאפל:1/2 צרור נדיב של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק2 שיני שום טרי קצוצים1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד4 נתחים של גד דניס מפולטים ונקיים מעט גרידת לימון2 לימונים סחוטיםקורט פילפל שחור גרוסקורט מלח ים150 גר' גבינת פרמזןחומרים לציפוי:פרורי פאנקו (רצוי) או פירורי לחם1/2 כוס קמח2 ביצים שמן זית לטיגוןאופן ההכנה:שוטפים את הדגים במים ומייבשים.טוחנים את הדגים במעבד מזון.מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומגובשת.מתבלים בלימון, פלפל ומלח ומוסיפים את גבינת הפרמז'ן.מכניסים למקרר למנוחה למשך שעתיים.משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים מהתערובת כדורים.תהליך הציפוי: מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם, קמח, ביצה טרופה, ושוב פירורי לחם.מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד לקבלת גוון זהוב.הגשה:מניחים על גבי נייר סופג ומגישים את הכדורים בתוספת רוטב אליולי, פלחי לימון טריים וסלט שורשים חמצמץ.ערמונים בצמח מול הכנרת ובמושב סגולה, 08-8505059 צילום דניאל לילה

מתכון ל- 4 מנות

חומרים לפלאפל:
1/2 צרור נדיב של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
2 שיני שום טרי קצוצים
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
4 נתחים של גד דניס מפולטים ונקיים
מעט גרידת לימון
2 לימונים סחוטים
קורט פילפל שחור גרוס
קורט מלח ים
150 גר' גבינת פרמזן

חומרים לציפוי:
פרורי פאנקו (רצוי) או פירורי לחם
1/2 כוס קמח
2 ביצים
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים במים ומייבשים.
טוחנים את הדגים במעבד מזון.
מוסיפים את שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומגובשת.
מתבלים בלימון, פלפל ומלח ומוסיפים את גבינת הפרמז'ן.
מכניסים למקרר למנוחה למשך שעתיים.
משמנים את הידיים במעט שמן ויוצרים מהתערובת כדורים.
תהליך הציפוי: מגלגלים את הכדורים בפירורי לחם, קמח, ביצה טרופה, ושוב פירורי לחם.
מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד לקבלת גוון זהוב.

הגשה:
מניחים על גבי נייר סופג ומגישים את הכדורים בתוספת רוטב אליולי, פלחי לימון טריים וסלט שורשים חמצמץ.

ערמונים בצמח מול הכנרת ובמושב סגולה, 08-8505059

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר