כ- 10 כדורים
חומרים לכדורים:
150 גרם (1/2 1 כוס) שקדים טחונים
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות סוכר
1 חלבון ביצה (מביצה מס' 1)
10 מקלות קינמון
לקרמל תפוזים:
150 מ"ל מיץ תפוזים סחוט (משני תפוזים קטנים)
25 גרם חמאה
אופן הכנת הקרמל:
לחמם תנור ל- °150.
להרתיח את מיץ התפוזים בסיר קטן, על אש גבוהה.
לבחוש מדי פעם (להשגיח שלא יישרף) על סף רתיחה, עד שנוצר סירופ סמיך (4-5 דקות).
כשהרוטב מצפה תחתית של כף עץ, להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה.
כשהחמאה נמסה ונבלעת ברוטב, לבחוש שוב ולסנן דרך מסננת דקה לכלי הגשה שיכול להיכנס לתנור.
הכנת הכדורים:
לערבב שקדים טחונים וקקאו יחד.
כשכל פירורי השקדים נצבעים בקקאו, להוסיף סוכר וחלבון ביצה ולערבב עד שנוצרת משחה סמיכה.
ליצור בידיים רטובות כדורים בגודל כדורי פלאפל.
לנעוץ במרכז כל כדור מקל קינמון ולהניח "באמבט" התפוזים.
לאפות 15 דקות.
להגיש חם, עם מעט מהרוטב.
אפשר לשמור את הכדורים הלא אפויים במקרר בקופסה אטומה למשך כמה שעות.
לפני האפייה – לנעוץ את הקינמון ולהניח על מצע קרמל התפוזים.
כל כדור מכיל: קלוריות – 140, חלבון – 4ג', שומן – 10ג', פחממות – 9.2 ג', סיבים תזונתיים – 0.6ג', כולסטרול – 4 מג'
יערה שרי היא הדיאטנית קלינית של שירות תזונה ודיאטה, מרכז רפואי "ברזילי" באשקלון.