כופתאות ממולאות תרד ברוטב פלפלים קלויים

חומרים:1 שקית עלי תרד מוקפאים סנפרוסט (800 גרם) 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ1/2 כפית אגוז מוסקט, טחוןמלח, פלפל שחור טחון1/2 כוס אגוזי מלך, קצוציםלכופתאות:3 כוסות קמח מצה21/2 כוסות מים רותחים3 כפות שמן4 ביציםמלח, פלפל שחור טחוןלרוטב הפלפלים: 3 פלפלים אדומים 3 כפות שמן זית 2 כפות סילאן (דבש תמרים) 3 שיני שום, כתושות1/2 כוס מיץ לימוןמלח, פלפל שחור טחון 1/2 כפית צ'ילי טחוןאופן ההכנה:הכנת הכופתאות: שמים את קמח המצה בקערה.יוצקים את המים הרותחים ומערבבים.מצננים מעט, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.משהים במקרר למשך שעתיים.הכנת המלית: מפשירים את התרד, מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים.מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד ואת התבלינים, ומבשלים תוך ערבוב עד אידוי הנוזלים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.לוקחים כף גדושה מתערובת הכופתאות בכף יד רטובה,ומשטחים לעיגול בקוטר 5 ס"מ. שמים במרכז העיגול כפית ממלית התרד, סוגרים ומגלגלים לעיגול יפה.מרתיחים בסיר גדול מים. מכניסים את הכופתאות ומבשלים 4 דקות אחרי שהכופתאות צפות.הכנת הרוטב:קולים את הפלפלים בתנור עד להשחמת הקליפה. מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון, סוגרים וממתינים כ- 10 דקות.קולפים את הפלפלים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים. טוחנים את הפלפלים ושאר חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.מחממים מעט את הרוטב, מוסיפים את הכופתאות ומבשלים 5 דקות נוספות.

חומרים:
1 שקית עלי תרד מוקפאים סנפרוסט (800 גרם)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
מלח, פלפל שחור טחון
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

לכופתאות:
3 כוסות קמח מצה
21/2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן
4 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון

לרוטב הפלפלים:
3 פלפלים אדומים
3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
3 שיני שום, כתושות
1/2 כוס מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון
1/2 כפית צ'ילי טחון

אופן ההכנה:
הכנת הכופתאות:
שמים את קמח המצה בקערה.
יוצקים את המים הרותחים ומערבבים.
מצננים מעט, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
משהים במקרר למשך שעתיים.

הכנת המלית:
מפשירים את התרד, מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים.
מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את התרד ואת התבלינים, ומבשלים תוך ערבוב עד אידוי הנוזלים.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

לוקחים כף גדושה מתערובת הכופתאות בכף יד רטובה,
ומשטחים לעיגול בקוטר 5 ס"מ.
שמים במרכז העיגול כפית ממלית התרד, סוגרים ומגלגלים לעיגול יפה.
מרתיחים בסיר גדול מים. מכניסים את הכופתאות ומבשלים 4 דקות
אחרי שהכופתאות צפות.

הכנת הרוטב:
קולים את הפלפלים בתנור עד להשחמת הקליפה.
מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון, סוגרים וממתינים כ- 10 דקות.
קולפים את הפלפלים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים.
טוחנים את הפלפלים ושאר חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק.
מחממים מעט את הרוטב, מוסיפים את הכופתאות ומבשלים 5 דקות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר