16-20 כיסונים
חומרים לבצק
1 כוס קמח
1 כף שמן
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
370 מ"ל מים רותחים
חומרים למלית
250 גרם בשר בקר מאיכות משובחת.
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
6 שיני שום בפרוסות דקיקות.
1כף ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית צילי חריף.
חציל קלוי על אש גלויה, מקולף וקצוץ.
חצי חציל חתוך לקוביות ומטוגן עד להשחמה.
2 כפות כוסברה.
2 כפות ריחן טרי.
רבע כוס סויה
כף מלח
אופן הכנת הבצק
1.מערבבים את הקמח המלח והשמן, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את המים הרותחים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
2. עוטפים את הבצק ומניחים לקירור בן שעתיים.
אופן הכנת המילוי
1. מאדים את הבצל עד לשקיפות מוספים את הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי והבשר ומערבבים על אש גבוהה כ- 2 דקות.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסויה, המלח והחציל הקלוי- טועמים ממליחים ומפלפלים על-פי הטעם.
3. מקררים את התערובת מעל למסננת ומוסיפים לה את עשבי התיבול הנותרים.
הכנת הכיסונים
1. יוצרים מהבצק כדורים ומרדדים עד לקבלת עלה בצק דקיק.
2. חורצים בבצק עיגולים בעלי קוטר של חמישה ס"מ.
3. מניחים במרכז כל עיגול בצק כף וחצי מהמילוי, מצמידים את השוליים אלה לאלה ויוצרים כיסונים.
לפני ההגשה
מטגנים את הכיסונים עד להזהבה ומגישים עם רוטב צ'ילי חריף-מתוק.