כיסני פילו עם פירות יבשים וגבינת עיזים בסירופ שושנים

 

רכיבים
5 עלי בצק פילו, חתוכים לריבועים
5 תמרים מגולענים
5 שזיפים יבשים מגולענים
5 משמשים מיובשים
מעט ג'ינג'ר מסוכר
מעט תמרינדי מסוכר
חופן של צימוקים בהיר
250 מ"ל יין אדום יבש
30 גרם סוכר חום
1 גליל גבינת עיזים רכה (פרומעז) פרוסים
חמאה מומסת

לסירופ:
250 גרם סוכר
250 מ"ל מים
2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה
מבשלים יחד את כל החומרים לסירופ 5 דקות.

קוצצים את כל הפירות היבשים, מנחים בסיר עם היין והסוכר ומבשלים כ-1/4 שעה עד שרוב היין נספג בפירות והם מתנפחים ומתרככים, מסננים ומצננים.

במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מתערובת הפירות ומעל מניחים פרוסה של גבינה, סוגרים מכל הצדדים לצורת ריבוע מהודק, מסדרים בתבנית מרוחה בחמאה מומסת, כשהתפר כלפי מטה.

מורחים בחמאה גם מלמעלה ואופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה.

כשהבקלאוות יוצאות מהתנור, טובלים אותם בסירופ הקר ל- 10 שניות.

מגישים חמים לצד סורבה חלב שקדים ומלון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה