fbpx

כיסני פילו עם פירות יבשים וגבינת עיזים בסירופ שושנים

רכיבים5 עלי בצק פילו, חתוכים לריבועים5 תמרים מגולענים5 שזיפים יבשים מגולענים5 משמשים מיובשיםמעט ג'ינג'ר מסוכרמעט תמרינדי מסוכרחופן של צימוקים בהיר250 מ"ל יין אדום יבש30 גרם סוכר חום 1 גליל גבינת עיזים רכה (פרומעז) פרוסיםחמאה מומסתלסירופ:250 גרם סוכר250 מ"ל מים2 כפות מי ורדיםאופן ההכנהמבשלים יחד את כל החומרים לסירופ 5 דקות.קוצצים את כל הפירות היבשים, מנחים בסיר עם היין והסוכר ומבשלים כ-1/4 שעה עד שרוב היין נספג בפירות והם מתנפחים ומתרככים, מסננים ומצננים.במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מתערובת הפירות ומעל מניחים פרוסה של גבינה, סוגרים מכל הצדדים לצורת ריבוע מהודק, מסדרים בתבנית מרוחה בחמאה מומסת, כשהתפר כלפי מטה.מורחים בחמאה גם מלמעלה ואופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה.כשהבקלאוות יוצאות מהתנור, טובלים אותם בסירופ הקר ל- 10 שניות. מגישים חמים לצד סורבה חלב שקדים ומלון
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים
5 עלי בצק פילו, חתוכים לריבועים
5 תמרים מגולענים
5 שזיפים יבשים מגולענים
5 משמשים מיובשים
מעט ג'ינג'ר מסוכר
מעט תמרינדי מסוכר
חופן של צימוקים בהיר
250 מ"ל יין אדום יבש
30 גרם סוכר חום
1 גליל גבינת עיזים רכה (פרומעז) פרוסים
חמאה מומסת

לסירופ:
250 גרם סוכר
250 מ"ל מים
2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה
מבשלים יחד את כל החומרים לסירופ 5 דקות.

קוצצים את כל הפירות היבשים, מנחים בסיר עם היין והסוכר ומבשלים כ-1/4 שעה עד שרוב היין נספג בפירות והם מתנפחים ומתרככים, מסננים ומצננים.

במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מתערובת הפירות ומעל מניחים פרוסה של גבינה, סוגרים מכל הצדדים לצורת ריבוע מהודק, מסדרים בתבנית מרוחה בחמאה מומסת, כשהתפר כלפי מטה.

מורחים בחמאה גם מלמעלה ואופים בחום של 200 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה.

כשהבקלאוות יוצאות מהתנור, טובלים אותם בסירופ הקר ל- 10 שניות.

מגישים חמים לצד סורבה חלב שקדים ומלון

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר