כיפת שוקולד עטופה בשברי בייגלה מצופים שוקולד לבן

מוס שוקולד קטיפתי בתוכו חבויות עוגיות וניל פריכות ומעל הכל שברי בייגלה מצופים בשוקולד לבן. שילוב המרקמים והטעמים לא מפסיק להפתיע. חומרים למוס:100 גרם חמאה600 גרם אגו שוקולד מריר 60% 10 חלמונים 6 חלבונים 200 גרם סוכר1.4 ליטר שמנת מתוקה 38%חבילת עוגיות "מיני קוקיס" בטעם וניל חומרים לגאנש:200 גרם אגו שוקולד מריר 60% 200 מ"ל שמנת מתוקהשברי אגו בייגלה בציפוי שוקולד לבן אופן ההכנה:ממיסים שוקולד מריר באמבטיה של מים חמים, ממיסים את החמאה ביחד עם השוקולד. טורפים את החלמונים היטב ומוסיפים בהדרגה לשוקולד המומס. מקציפים את השמנת לבד עד לקבלת מרקם חלק ועדין. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.מוסיפים 1/3 מהשמנת לשוקולד המומס (מחוץ לאש) ומקפלים יחד. מערבבים יחד את החלבונים ושאר השמנת ומוסיפים לשוקולד בהדרגה תוך קיפול עד לקבלת מסה אחידה.הרכבת הכיפה:יוצקים לתוך קערה עמוקה מעט מהמוס. מפזרים עוגיות, וכך חוזרים על התהליך עד כיסוי הקערה. בתחתית הכיפה יוצרים שכבה של עוגיות מפוררות. מקפיאים למשך הלילה.אופן הכנת הגאנש:מרתיחים את השמנת, ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד למרקם חלק.יוצקים את הגאנש למרכז הכיפה עד כיסוי כל הכיפה. מפזרים מעל שברי בייגלה מצופים על כל הכיפה.צילום דני לרנר

מוס שוקולד קטיפתי בתוכו חבויות עוגיות וניל פריכות ומעל הכל שברי בייגלה מצופים בשוקולד לבן. שילוב המרקמים והטעמים לא מפסיק להפתיע.

חומרים למוס:
100 גרם חמאה
600 גרם אגו שוקולד מריר 60%
10 חלמונים
6 חלבונים
200 גרם סוכר
1.4 ליטר שמנת מתוקה 38%
חבילת עוגיות "מיני קוקיס" בטעם וניל

חומרים לגאנש:
200 גרם אגו שוקולד מריר 60%
200 מ"ל שמנת מתוקה
שברי אגו בייגלה בציפוי שוקולד לבן

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד מריר באמבטיה של מים חמים,
ממיסים את החמאה ביחד עם השוקולד.
טורפים את החלמונים היטב ומוסיפים בהדרגה לשוקולד המומס.
מקציפים את השמנת לבד עד לקבלת מרקם חלק ועדין.
מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים 1/3 מהשמנת לשוקולד המומס (מחוץ לאש) ומקפלים יחד.
מערבבים יחד את החלבונים ושאר השמנת ומוסיפים לשוקולד בהדרגה תוך קיפול עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבת הכיפה:
יוצקים לתוך קערה עמוקה מעט מהמוס.
מפזרים עוגיות, וכך חוזרים על התהליך עד כיסוי הקערה.
בתחתית הכיפה יוצרים שכבה של עוגיות מפוררות.
מקפיאים למשך הלילה.

אופן הכנת הגאנש:
מרתיחים את השמנת, ומסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד למרקם חלק.
יוצקים את הגאנש למרכז הכיפה עד כיסוי כל הכיפה.
מפזרים מעל שברי בייגלה מצופים על כל הכיפה.

צילום דני לרנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר