כיצד לבחור תפוח אדמה מתאים לקומזיץ?

לקראת עונת הקומזיצים ממליצים מגדלי "דוד משה" כיצד לבחור תפוח אדמה מתאים לקומזיץ. מומלץ לבחור לקומזיץ בזני תפוחי אדמה המתאימים למילוי ואפייה – הם מצטיינים במרקם יבש, ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר

האביב שהקדים להגיע השנה, פותח את עונת הקומזיצים של חופשת הפסח, יום העצמאות, וכמובן ל"ג בעומר והקיץ.
בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות.
דוקא בנושא שעומד במרכז הקומזיץ – תפוחי האדמה, נעשית לעתים הבחירה כלאחר יד, לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי לשקול איזה תפוח האדמה לבחור כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים.

בארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש תפוחי אדמה המומלצים למילוי ואפייה, אחרים לטיגון והכנת צ'יפסים, יש המתאימים לבישול ומרק, וזנים מסוימים מתאימים להכנה במיקרוגל.

למי שמעונין בזן הטוב ביותר למדורה, מומלץ לבחור בזנים המתאימים למילוי ואפייה. הם מצטיינים במרקם יבש יחסית, ולכן טעמם יהיה המשובח ביותר. שלושה מתוך זני תפוחי אדמה נמצאים בתקופה זו של השנה בשוק ומתאימים גם למדורות:
מרבל – זן בעל גוון צהבהב שמקורו בגרמניה, דיטה – זן הולנדי מוארך המתאים לבישול ואפייה, וויולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.

למעונינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים, מומלץ לרכוש את הזן רוזנה שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר, והצורה אליפטיים. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן, וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.

על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי אדמה "דוד משה" נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפייה (שקית בצבע צהוב), בישול ומרק (שקית ירוקה), וטיגון וצ'יפס (שקית אדומה).


השי רובין הוא מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה".

עצות נוספות לבחירת תפוחי אדמה ומתכונים מומלצים מתפרסמים באתר "דוד משה": www.dodmoshe.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר