כיצד להכין ריבה מוורדים?

הצמח המכונה בלעז רוזה הוא ורד, ולא כפי שמקובל לחשוב אצלנו – שושנה. הורד אלגנטי וקלאסי, ומופיע במגוון צבעים נפלאים, ריחניים ומבושמים. יש לו מגוון של שימושים בבית, בגינה וגם בהכנת מטעמים. אפשר לרקוח ממנו ריבות, ולחלוט מעליו תה טעים

הצמח המכונה בלעז רוזה הוא ורד, ולא כפי שמקובל לחשוב אצלנו – שושנה. הורד אלגנטי וקלאסי, ומופיע במגוון צבעים נפלאים, ריחניים ומבושמים. יש לו מגוון של שימושים בבית, בגינה וגם בהכנת מטעמים. אפשר לרקוח ממנו ריבות, ולחלוט מעליו תה טעים.

הורד הוא הצמח הפופולארי ביותר בעולם. מדי שנה נמכרים כ- 150 מיליון שתילי ורד ברחבי העולם. הורד מוזכר בכתבים בתקופות קדומות ביותר, ולמעשה יש עדויות שהוא קיים בעולם עוד לפני מוצא האדם.

היוונים השתמשו בורד לקישוט התקרה בפגישות חשאיות, שהשתיקה יפה להן, והוא היה למעשה הקוד לכך שהפגישה חשאית. השימוש בוורד למטרה זו הוליד את הביטוי שנפוץ בעולם 'סאב רוסה' –Sub rosa – (מתחת לורדים) – סמל לשתיקה. בתקופת הרומאים השתמשו בוורד למרפא ולקישוט בפסטיבלים.

ורדים מלווים אותנו לאורך חיינו, בשמחות ובעצב, מיום לידתנו ועד יום מותנו. הם הסמלים לאהבה – ורד אדום (יש ורד אדום שנקרא דון ג'ואן…), לטוהר ויופי – לכלה בחתונתה – ורד לבן, סמל לקשיחות ולמוות (בעולם התחתון) – ורדים בצבע כהה כמעט שחור.

הורד הוא הפרח עם כמות זני המכלוא והסוגים הגדולה בעולם: מורדי כיסוי זוחלים, לשיחים גבוהים, מפרחים קטנים ופשוטים לגדולים ומלאים, בצבעים חזקים ועדינים, לגינון, לקטיף ועם פירות דקורטיביים לעיצוב. הם גדלים ברוב סוגי האקלים וכמעט בכל מקום בעולם אפשר למצוא ורדים.

בארצנו קיימים מאות זנים ורדים שונים: מזנים עתיקים, אותם ניתן לראות בעיר העתיקה בירושלים, עד זנים חדשים, אותם ניתן לראות במקומות שונים כמו גן וואהל לורדים בירושלים.

לפניכם מרשם פשוט להכנה של ריבת ורדים, שאפשר לרקוח מעלי הכותרת של הורדים בגינה. למתכון זה נשתמש בוורדים מסוג כלאי התה, בעלי הפרחים הגדולים. מומלץ לא לרסס את הורדים כחודש לפני האסיף, כדי להבטיח שיהיו לנו מאכלים נקיים ובריאים.


ריבת ורדים
חומרים:
½ ק"ג של עלי כותרת שטופים ומיובשים.
2 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית ג'לי מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)

אופן ההכנה:
מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק"ג סוכר, ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.
מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר, ומוסיפים את המים (והג'לי).
מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגדילים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות, או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.

בפירות הורדים לאחר הפריחה – טריים או מיובשים – ניתן להשתמש לחליטת תה.

את צמחי הורדים ניתן להשיג במשתלות וונדי בעין ורד בשרון, בשילת – ליד מודיעין וב"עד הלום" – דרומית לאשדוד. עצות בנושא גינון מתפרסמות באתר "עולם הגן":
www.olamhagan.co.il


לפרטים נוספים:
איריס גלזמן, משתלות וונדי, טל: 050-7290691

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר