fbpx

ככר בשר עטופה בבצק ועשבי תיבול

רכיבים ל – 8-10 סועדים2 וחצי ק"ג נתח כף "אדום אדום" (לבקש מהקצב את נתח רוסטביף) שמן לטיגון4 כפות חרדל משובח6 שיני שום בינוניות חצויות לאורכן1 כפית פלפל שחור גרוסבצק2 כוסות קמח (280 גרם)1 כפית אבקת אפיה4 כפות שמן זית1 חלמון ביצהחצי כפית מלח2 כפיות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק (תימין, נענע, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין)חצי / שלושת רבעי כוס מיםאופן ההכנהמטגנים את הבשר מכל הצדדים במחבת חמה מאד עם מעט שמן ומוציאים.יוצרים כ-12 חריצים עמוקים בבשר ונועצים לתוכם את השום. מורחים בחרדל, בוזקים פלפל גרוס ומכניסים למקרר על גבי צלחת הפוכה (לאפשר לנוזלים להתנקז מהנתח) לשעה. להכנת הבצקמכניסים את כל החומרים למעט המים לקערת מערבל ולשים במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מאד שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה של כשעה. מרדדים עלה גדול ודק.מניחים במרכזו את הבשר ועוטפים בבצק. שומרים את עודפי הבצק לקישוט.יוצרים בחלקו העליון של הכיכר 2 חורים עגולים בקוטר 1 ס"מ (לאפשר יציאת אדים) ומקשטים בבצק. אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס בתבנית עם נייר אפייה 45-50 דקות למידיום למידיום-וול להוסיף 5-10 דקות.מוציאים מהתנור, נפתרים מהנוזלים שבתבנית ומגישים מייד לשולחן.חשוב להקפיד לפרוס דק בעזרת סכין משור (סכין לחם) על מנת שהבצק לא ישבר ויתפורר.מומלץ לבזוק מעט מלח גס על פרוסות הבשר בעת ההגשה. ניתן להגיש בליווי רוטב בשר או יין.צילום: דניה ויינר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים ל – 8-10 סועדים
2 וחצי ק"ג נתח כף "אדום אדום" (לבקש מהקצב את נתח רוסטביף)
שמן לטיגון
4 כפות חרדל משובח
6 שיני שום בינוניות חצויות לאורכן
1 כפית פלפל שחור גרוס

בצק
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות שמן זית
1 חלמון ביצה
חצי כפית מלח
2 כפיות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק (תימין, נענע, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין)
חצי / שלושת רבעי כוס מים

אופן ההכנה
מטגנים את הבשר מכל הצדדים במחבת חמה מאד עם מעט שמן ומוציאים.

יוצרים כ-12 חריצים עמוקים בבשר ונועצים לתוכם את השום.

מורחים בחרדל, בוזקים פלפל גרוס ומכניסים למקרר על גבי צלחת הפוכה (לאפשר לנוזלים להתנקז מהנתח) לשעה.

להכנת הבצק
מכניסים את כל החומרים למעט המים לקערת מערבל ולשים במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מאד שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה של כשעה.

מרדדים עלה גדול ודק.מניחים במרכזו את הבשר ועוטפים בבצק. שומרים את עודפי הבצק לקישוט.

יוצרים בחלקו העליון של הכיכר 2 חורים עגולים בקוטר 1 ס"מ (לאפשר יציאת אדים) ומקשטים בבצק.

אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס בתבנית עם נייר אפייה 45-50 דקות למידיום למידיום-וול להוסיף 5-10 דקות.

מוציאים מהתנור, נפתרים מהנוזלים שבתבנית ומגישים מייד לשולחן.

חשוב להקפיד לפרוס דק בעזרת סכין משור (סכין לחם) על מנת שהבצק לא ישבר ויתפורר.

מומלץ לבזוק מעט מלח גס על פרוסות הבשר בעת ההגשה.

ניתן להגיש בליווי רוטב בשר או יין.

צילום: דניה ויינר

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר