כל מה שרציתם לדעת על שום – 10 שאלות ותשובות

1. כמה סוגי שום ישנם?
רון אינגלנד, מחבר הספר "לגדל שום מוצלח", טוען כי ישנם מעל 450 זני שום שונים.

2. האם השום מוזכר בתנ"ך?
בהחלט כן: "זָכַרְנוּ, אֶת-הַדָּגָה, אֲשֶׁר-נֹאכַל בְּמִצְרַיִם, חִנָּם; אֵת הַקִּשֻּׁאִים, וְאֵת הָאֲבַטִּחִים, וְאֶת-הֶחָצִיר וְאֶת-הַבְּצָלִים, וְאֶת-הַשּׁוּמִים", במדבר פרק יא פסוק ה'.

3. האם השום מוזכר גם בהקשר של דתות אחרות?
כן, ישנה אגדה מוסלמית, המספרת שכאשר השטן יצא מגן עדן, בכל מקום בו דרכו רגליו, צמח שום.

4. כמה שום נצרך בארה"ב כל שנה?
בשנות ה- 30 גידלו פחות מ- 7 מליון ק"ג שום, בעיקר למהגרים החדשים שהגיעו לארה"ב. כיום אוכלים יותר מ- 136 מיליון ק"ג שום בארה"ב בלבד.

5. איך לבשל שום בצורה הטובה ביותר?
את השום כדאי להוסיף תמיד בסוף הבישול בלבד, על מנת לשמר את טעמו החזק.

6. איך נפטרים מריח שום הנדבק לידיים?
משפשפים טוב טוב את הידיים במלח ומיץ לימון.

7. מתי זורעים את השום ומתי קוטפים אותו?
אצלנו בארץ זורעים את השום בחודש אוקטובר, ואוספים במהלך חודש אפריל.

8. האם יש דבר כזה, גלידת שום?
כמובן. לקראת תערוכת המזון בשנת 2000 ייצרה דורות גלידת שום משובחת, שהוצגה ונטעמה במהלך התערוכה.

9. איזו עיר נקראת על שם השום?
"שיקאגו" פירושה "שום" בשפת הילידים האמריקאים. הילידים באמריקה קראו את שם המקום של שם הצמח שבו השתמשו לבישול וריפוי.

10. כיצד מתמודדים עם ריח הפה לאחר אכילת השום?
את ריח השום הנודף מהפה אפשר לנטרל בעזרת אכילת מאכלים עשירים בכלורופיל, כגון פטרוזיליה או תבלין ירוק אחר טרי.

"דורות – מוצרי שום ותיבול" משווקת שום טרי קפוא במגשיות. בתהליך ההכנה להקפאה השום אינו עובר בישול או חליטה ולא מתווספים אליו חומרי שימור, טעם או ריח, ולכן הוא שומר במידה גבוהה על ערכו התזונתי. מגשיות השום נשמרות בהקפאה למשך שנה וחצי.

טיפים נוספים ומתכונים מומלצים על בסיס שום, עשבי תיבול או ג'ינג'ר מתפרסמים באתר דורות המחודש: www.dorot.co.il במסגרת האתר ניתן להרשם למועדון הלקוחות של דורות ולהנות ממידע שוטף על מוצרים מיוחדים ומבצעים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה