כמה בשר אנחנו אוכלים?

79 אחוז מהציבור צורכים בשר בקר, מהם 60 אחוז מעדיפים בשר קפוא – כך עולה מנתוני ארגון מגדלי הבשר. לפי הנתונים, 35 אחוז מהצרכנים קונים רק בשר טרי, ו- 53 אחוז מהם מקפיאים אותו בביתם. רק 25 אחוז מאלה שקונים בשר טרי אינם מקפיאים אותו כלל.

עוד עולה מהנתונים כי 46 אחוז מהציבור אינם מודעים להונאות הקיימות בשוק הבשר, כגון מכירת בשר מופשר כבשר טרי.

חיים דיין, מנכ"ל הארגון, מסר כי צריכת בשר הבקר בישראל עלתה בארבעה ק"ג לנפש בארבע שנים (18 לעומת 14 ק"ג). בישראל מייצרים בשנה כ- 45 אלף טון בשר בקר טרי, ומייבאים כ-60 אלף טון בשר קפוא.

את ענף הבקר לבשר ניתן לחלק לכמה קטגוריות:
הבקר לבשר במרעה – מגדלים כ-50 אלף אמהות ה"מייצרות" 30 אלף ראשי בקר לשיווק. ענף זה מגלגל כ-150 מיליון ₪ בשנה.
בעדר החלב (רפתות) כ- 50 אלף עגלים לשיווק, מהם מייצרים כ- 20 אלף טון בשר. קטגוריה זו מגלגלת כ- 170 מיליון ₪ בשנה
הפרות הבוגרות (מענף החלב) מונות כ- 35 אלף אמהות – קטגוריה זו מגלגלת כ-70 מיליון ₪ בשנה
עגלים מיבוא- (שוק היבוא ירד קצת בשנים האחרונות עקב הפסקת היבוא מארצות בהן הייתה ה"פרה המשוגעת", ועומד על כ- 80 אלף עגלים בשנה, קטגוריה זו מגלגלת כ- 170 מיליון ₪ בשנה.
בשר קפוא מיובא – עומד על 60 אלף טון בשר בקר קפוא בשנה, במחיר של 3.5 דולר לק"ג.

אחת ממטרות אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) הינה עידוד הצרכנים לרכוש בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, גם בכדי לעודד את ענף הבקר לבשר וגם בשל איכות וטיב הבשר, בהשוואה לבשר הבקר הקפוא במעובד.
בנוסף פועל אמב"ל לאכיפת החוק שהתקבל בנושא איסור הזרקת מים לבשר מעל 10% שלא נאכף היטב בחלק מרשתות השיווק.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה