כמה נשלם על דגים טריים בפסח השנה?

משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים, פרסמו לקראת חג הפסח את המחירים המומלצים של דגים לצרכן. 
ישראלים מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול אמנון, ובפסח הדג המועדף הינו קרפיון. הבשורה הטובה היא שהאמנון נמכר השנה במחיר זול לעומת פסח אשתקד: המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע"מ) 22 – 30 ₪ לק"ג (בגדלים קטן עד ענק). המחיר המומלץ לצרכן לדגי קרפיו: 22 – 26 ₪ לק"ג, והמחיר המומלץ לצרכן לדגי בורי 25 – 36 ₪, בטווח הגדלים קטן ועד ג'מבו. 

בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח עולה  הצריכה ל- 1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ- 800 גרם דגים לחודש).

השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ- 1,000 טון קרפיונים, כ- 750 טון אמנונים וכ- 300 טון בורי, שהם כ- 50% יותר מצריכת דגי הבורי בשנה שעברה בתקופה זו – כ- 200 טון. הסיבה לעלייה בצריכת דגי הבורי היא ערכיו התזונתיים של הדג, המכיל אומגה 3 בערכים גבוהים. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ- 400 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.

הצריכה המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך יחד עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המשבר הכלכלי, וניתן לייחס זאת למרכיבים הבריאותיים של הדגים. 
הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ- 10 ק"ג בשנה, לעומת מדינות הים התיכון שצורכות 20 – 40 ק"ג לנפש, יפן – 60 ק"ג לנפש, והאמריקאים שצורכים 6 – 7 ק"ג לנפש לשנה.

על פי נתוני משרד החקלאות בשנת 2007 צרכנו כ- 71,000 טון דגים, מהם כ- 25,000 טון מייצור מקומי וכ- 46,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ- 20,000 טון, דייג כ- 2,500 טון וחקלאות ימית כ- 2,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ- 8,000 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (כ- 6,800 טון לשנה), דניס (כ- 2,200 טון), בורי (כ- 2,160 טון), כסיף (כ- 1,250 טון), סרדין כנרת (כ- 440 טון), פורל (כ- 430 טון), ובאס (כ- 150 טון).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה