כנאפה

מתכון משפחתי (4-6 מנות)זמן הכנה כ- 15 דקותחומרים:1 חבילה גבינה לבנה טוב טעםאטריות קדאיף20 גרם חמאה תערובת פיסטוקים גרוסים וקינמון1 תבנית אלומיניום עגולהחומרים לסירופ:1/3 כוס סוכר1/4 כוס מיםאופן ההכנה:מניחים בקערה את אטריות הקדאיף ומפרידים אותן קלות.ממיסים את החמאה במחבת, שופכים את החמאה המומסת לקערה עם האטריות, ומערבבים קלות עד שכל האטריות מצופות חמאה.ממיסים את החמאה במחבת, שופכים את החמאה המומסת לקערה עם האטריות, ומערבבים קלות עד שכל האטריות מצופות חמאה.מעבירים מחצית מכמות אטריות הקדאיף לתבנית האלומיניום, משטחים אותן על כל שטח פני התבנית, ומהדקים.משטחים את גבינת טוב טעם על אטריות הקדאיף שבתבנית (על כל שטח פני התבנית).מעבירים לתבנית את המחצית השנייה של אטריות הקדאיף, משטחים (על כל שטח פני התבנית) ומהדקים קלות עם האצבעות.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 150 מעלות למשך כ- 10 דקות, או עד הזהבה של החלק העליון.יוצקים על הכנאפה החמה המוכנה את סירופ הסוכר.מפזרים על הכנאפה את תערובת הפיסטוק והקינמון.חותכים ומגישים חם.אופן הכנת סירופ הסוכר:מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר עד קבלת נוזל אחיד (כ-3-5 דקות). ניתן לשדרג המתכון ולהוסיף 2 כפות חלב טרי 3% שומן, וחצי כפית תמצית וניל (פקק אחד), מערבבים היטב ומורידים מהאש.המלצות השף:מומלץ להפוך את הכנאפה, לאחר ההזהבה של החלק העליון, בעזרת צלחת ולהחזיר לתנור למשך כ- 5 דקות נוספות, לשם הזהבת תחתית הכנאפה.ניתן להוסיף לסירופ מעט מי ורדים.

מתכון משפחתי (4-6 מנות)
זמן הכנה כ- 15 דקות

חומרים:
1 חבילה גבינה לבנה טוב טעם
אטריות קדאיף
20 גרם חמאה
תערובת פיסטוקים גרוסים וקינמון
1 תבנית אלומיניום עגולה

חומרים לסירופ:
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את אטריות הקדאיף ומפרידים אותן קלות.
ממיסים את החמאה במחבת, שופכים את החמאה המומסת לקערה עם האטריות, ומערבבים קלות עד שכל האטריות מצופות חמאה.
ממיסים את החמאה במחבת, שופכים את החמאה המומסת לקערה עם האטריות, ומערבבים קלות עד שכל האטריות מצופות חמאה.
מעבירים מחצית מכמות אטריות הקדאיף לתבנית האלומיניום, משטחים אותן על כל שטח פני התבנית, ומהדקים.
משטחים את גבינת טוב טעם על אטריות הקדאיף שבתבנית (על כל שטח פני התבנית).
מעבירים לתבנית את המחצית השנייה של אטריות הקדאיף, משטחים (על כל שטח פני התבנית) ומהדקים קלות עם האצבעות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 150 מעלות למשך כ- 10 דקות, או עד הזהבה של החלק העליון.
יוצקים על הכנאפה החמה המוכנה את סירופ הסוכר.
מפזרים על הכנאפה את תערובת הפיסטוק והקינמון.
חותכים ומגישים חם.

אופן הכנת סירופ הסוכר:
מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר עד קבלת נוזל אחיד (כ-3-5 דקות).
ניתן לשדרג המתכון ולהוסיף 2 כפות חלב טרי 3% שומן, וחצי כפית תמצית וניל (פקק אחד), מערבבים היטב ומורידים מהאש.

המלצות השף:
מומלץ להפוך את הכנאפה, לאחר ההזהבה של החלק העליון, בעזרת צלחת ולהחזיר לתנור למשך כ- 5 דקות נוספות, לשם הזהבת תחתית הכנאפה.
ניתן להוסיף לסירופ מעט מי ורדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר