כנפיים ורטבים למנגל עצמאות

שף אילן פנחס - השף הראשי וסמנכ"ל רשת מסעדות BBB המתמחה בבשרים מציע לחג המנגל יום העצמאות מתכון של כנפי עוף עסיסיות עם מגוון רטבים מיוחדים שטובים גם להרבה מאכלי מנגל וגריל אחרים

מחזירים את הכנפיים המוכנות לקערת הערבוב עם הרוטב. מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק. צילום בועז לביא

חומרים

12 יחידות של כנפיים חצויות  (מנה גדולה)

1 כפית מלח דק

1 קורט פלפל שחור טחון דק

½ כוס רוטב – מתכונים בהמשך

טבעות בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

חומרים 12 יחידות של כנפיים חצויות  (מנה גדולה) 1 כפית מלח דק  1 קורט פלפל שחור טחון דק  ½ כוס רוטב – מתכונים בהמשך  טבעות בצל ירוק לקישוט (לא חובה)  אופן הכנת הכנפיים מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל. מעלים את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל.  צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים ומקפידים לא לשרוף אותן - 2-3 דקות מכל צד (מסובבים תוך כדי שלא יישרף). חשוב להגיע לגוון חום זהוב.  מעבירים את הכנפיים לכלי נירוסטה וסוגרים עם מכסה.  נותנים לכנפיים להתבשל עם החום שנוצר בתוך הכלי. לאחר 20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל. מחזירים לקערת הערבוב עם הרוטב. מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק.  רוטב צ'ילי מתוק 1 כוס צ'ילי מתוק  1 כף סוכר חום דמררה 1 כף רוטב סויה  ½ כפית שמן שומשום  1/2 שן שום קצוצה דק  1/2 כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק  מעט מים במידת הצורך  40 גרם חמאה (אפשר מחמאה ולא חייבים)  אופן ההכנה  את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב. מבשלים על אש בינונית. מוסיפים את המ/חמאה ומערבבים עד התמוססותה. יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.   רוטב חריף מעושן  100 גרם רוטב טריאקי 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק 50 גרם רוטב סרירצ'ה  20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן) אופן ההכנה  מערבבים במעבד מזון טריאקי, צ'יפוטלה וסרירצ'ה למחית חלקה. בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק. מערבבים לרוטב חלק.    רוטב חרדל ומייפל  1 כוס סירופ מייפל איכותי ½ כוס חרדל  1 כף סוכר דמררה  קורט צ'ילי גרוס  1 טיפה של רוטב סרירצ'ה  אופן הכנה  מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.
צילום קונספטיק

אופן הכנת הכנפיים

מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל.

מעלים את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל.

צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים ומקפידים לא לשרוף אותן – 2-3 דקות מכל צד (מסובבים תוך כדי שלא יישרף).

חשוב להגיע לגוון חום זהוב.

מעבירים את הכנפיים לכלי נירוסטה וסוגרים עם מכסה.

נותנים לכנפיים להתבשל עם החום שנוצר בתוך הכלי.

לאחר 20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל.

מחזירים לקערת הערבוב עם הרוטב.

מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק.

רוטב צ'ילי מתוק

1 כוס צ'ילי מתוק

1 כף סוכר חום דמררה

1 כף רוטב סויה

½ כפית שמן שומשום

1/2 שן שום קצוצה דק

1/2 כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק

מעט מים במידת הצורך

40 גרם חמאה (אפשר מחמאה ולא חייבים)

אופן ההכנה

את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב.

מבשלים על אש בינונית.

מוסיפים את המ/חמאה ומערבבים עד התמוססותה.

יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

רוטב חריף מעושן

100 גרם רוטב טריאקי

400 גרם רוטב צ'ילי מתוק

50 גרם רוטב סרירצ'ה

20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)

אופן ההכנה

מערבבים במעבד מזון טריאקי, צ'יפוטלה וסרירצ'ה למחית חלקה.

בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק.

מערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל

1 כוס סירופ מייפל איכותי

½ כוס חרדל

1 כף סוכר דמררה

קורט צ'ילי גרוס

1 טיפה של רוטב סרירצ'ה

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה