כריכים לקראת החזרה לבית הספר

 

סנדביץ' טונה, מיונז מופחת-שומן וצ'ילי
350 קלוריות לסנדביץ'
מצרכים:
כף גדושה (40 גרם) סטארקיסט לה-סנדביץ' עם צ'ילי.
2 פרוסות לחם דגנים מלאים איכותי (מומלץ לבחור לחם הנושא תו "אפשרי בריא")
רבע אבוקדו – פרוס לפרוסות
רבע פלפל צהוב או אדום – פרוס לטבעות
כמה עלי כוסברה שטופים וטריים
אופן ההכנה:
מורחים בנדיבות כף גדושה של סטארקיסט לה-סנדביץ' על הפרוסה.
מקשטים בפרוסות אבוקדו ופלפל.
מפזרים כמה עלי כוסברה, וסוגרים עם פרוסה נוספת.

סנדביץ' טונה, מיונז מופחת-שומן וחמוצים
250 קלוריות לסנדביץ'
מצרכים:
כף גדושה (40 גרם) סטארקיסט לה-סנדביץ' עם חמוצים.
2 פרוסות לחם שיפון כפרי איכותי (מומלץ לבחור לחם הנושא תו "אפשרי בריא")
חצי מלפפון פרוס לפרוסות דקות
עלה חסה טרייה שטוף ומיובש
אופן ההכנה:
מניחים את החסה על הפרוסה, מורחים בנדיבות כף גדושה של סטארקיסט לה-סנדביץ'.
מקשטים בפרוסות מלפפון, וסוגרים עם פרוסה נוספת.

סנדביץ' טונה, מיונז מופחת-שומן ובצל מטוגן
280 קלוריות לסנדביץ'
מצרכים:
כף גדושה (40 גרם) סטארקיסט לה-סנדביץ' עם בצל מטוגן.
2 פרוסות לחם בריאות מקמח מלא (מומלץ לבחור לחם הנושא תו "אפשרי בריא")
רבע עגבנייה – פרוסה לפרוסות
רבע פלפל אדום – פרוס לטבעות
עלה חסה טרייה שטוף ומיובש
אופן ההכנה:
מניחים את החסה על הפרוסה, מורחים בנדיבות כף גדושה של סטארקיסט לה-סנדביץ'.
מקשטים בפרוסות פלפל ועגבנייה, וסוגרים עם פרוסה נוספת.

כריך טונה אסייתי פיקנטי
מצרכים:

2 פרוסות לחם מקמח מלא
1 קופסת טונה בשמן
1/2 קופסת תירס
1 גמבה
1בצל
וואסבי
רוטב סויה
מיונז
אופן ההכנה:
פורסים את הלחם ומורחים 2 כפות ווסאבי וכף מיונז (מומלץ מיונז לייט).
פותחים קופסת טונה, מסננים את השמן ומפוררים את הטונה על הלחם.
מוסיפים חצי קופסת תירס, בצל קצוץ, גמבה, ושמים מעל עוד פרוסה.
לוקחים מחבת, שופכים קצת סויה ובצל חתוך לטבעות, ומחכים עד שהבצל יטגן.
לאחר שהבצל מטוגן, שמים אותו מעל הכריך.
להגיש סלט ירקות קל ליד הכריך.

כריך סרדינים ולימון כבוש בלחם דגנים
מצרכים:

שתי פרוסות נדיבות של לחם דגנים טרי טרי
אריסה טוניסאית
לימונים כבושים
קופסת סרדינים
עלה חסה
עגבנייה פרוסה
אופן ההכנה:
מריחה ראשונה: אריסה טוניסאית בשכבה דקה על כל הפרוסה התחתונה.
מניחים את הסרדינים על שכבת האריסה, ומעל הסרדינים שמים כף של לימונים כבושים ביתיים (יש גם לימון כבוש טעים בסופר).
מוסיפים ירק רענן ופריך: עלה חסה ופרוסות עגבנייה מלמעלה.


כריך "פינוקים"
מצרכים:

ג'אבטה מקמח מלא או 2 פרוסות גדולות מכל לחם כבד מקמח מלא כלשהו
קופסת טונה בשמן זית/טונה בשמן זית כתית מעולה מסוננת
2 כפות פסטו (עדיף להכין בבית, אבל לא חובה)
כדור גדול של גבינת מוצרלה – אפשר גם קובייה של גבינת פטה
זוקיני ירוק
חציל (עדיף בלאדי)
פלפל אדום קלוי וקלוף מתובל בשמן זית, מלח ומיץ לימון (אפשר קנוי בתחמיץ)
כוס תערובת עשבי תבלין רכים, לדוגמא: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט/בייבי
גרינס
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים והזוקיני לאורך, ובעובי של 0.5 ס"מ.
מברישים אותם בשמן זית, ממליחים מפלפלים וצורבים על מחבת פסים.
כשמוכן מוציאים ומקררים (ניתן לשמור במקרר מכוסה בשמן זית למשך שבוע+).
פורסים את הלחם ומורחים את הפסטו בנדיבות.
מפוררים מעט את הטונה ומניחים על הפסטו.
על הטונה שמים 2 פרוסות של זוקיני, פרוסת חציל, פרוסת פלפל (אפשר ברצועות גסות).
פורסים את הגבינה ומניחים מעל האנטיפסטי – אם זו מוצרלה אז מומלץ לתבל בשמן זית, מלח ופלפל. פטה רק בשמן זית. בקערה קטנה מתבלים את העשבים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
מערבבים ומניחים מעל הכל, וסוגרים את הכריך.
מומלץ להכניס את הכריך לטוסטר משולשים או טוסטר אובן למשך מקסימום 2 דקות – ייתן קראנצ'יות ללחם.

כריכי דיסקיות טונה על מצע ירוק
חומרים לדיסקיות טונה:

2 קופסאות טונה במים
3/4 כוס קמח
4 ביצים
חצי קופסה אפונה ירוקה משומרת.
קמצוץ פלפל שחור, כפית מלח
1 בצל גדול
1 שן שום כתושה – לבחירה
חומרים להרכבת המנה:
לחמניות "בייגלס" טריות
עגבניות שרי
מלפפונים פרוסים
חסה קרועה לקרעים
בצל סגול פרוס לטבעות
אופן ההכנה:
לקצוץ דק את הבצל ולטגן עד הזהבה.
לסנן היטב את הטונה ולשמור את הקופסה הריקה.
להכניס את כל חומרי הקציצות האחרים לקערה ולערבב היטב.
להניח שתי כפות מהעיסה במחבת חמה משומנת, ובעזרת קופסת הטונה הריקה ליצור עיגולים נאים – דיסקיות.
לטגן את הדיסקיות משני הצדדים. את הקציצות הראשונות בכף שמן, ושאר הקציצות ללא שמן כלל.
פורסים את הבייגל לחצי.
כל חצי לרפד בחסה קרועה, וביניהם דיסקית טונה מטוגנת. מגישים לצד מלפפונים פרוסים, עגבניות שרי וטבעות בצל סגול.

אתר טונה סטארקיסט

צילום חגית גורן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה