רכיבים ל- 4 סועדים:
חבילת כרעיים טבעוף
להכנת ריבת הבצל:
קילו בצל פרוס
שתי כוסות סוכר חום
בקבוק יין אדום יבש
חצי כוס חומץ בלסמי
רבע כוס שמן תירס
שן שום כתושה
לאורז:
כוס אורז בסמטי אורגני
שמן
מלח
מים רותחים
ראש ברוקולי 1 בינוני
אופן ההכנה:
להכנת ריבת בצל:
מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מורחים את הכרעיים של טבעוף בריבת הבצל. משרים את הבשר כשעתיים לכל הפחות.
צולים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, ומדי פעם מרטיבים בנוזלים שהצטברו בזמן האפייה.
להכנת האורז:
מבשלים את האורז בסיר עם שתי כפות שמן במשך 2 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח.
מכסים את הסיר ומורידים מהאש לאחר 10 דקות.
במקביל, לוקחים את הברוקולי ושמים אותו בסיר עם מים שהורתחו מראש.
מבשלים כ- 5 דקות ומוסיפים כפית מלח בזמן הבישול.
חותכים את הברוקולי ומוסיפים לאורז.
מסדרים את האורז עם הברוקולי והעוף על הצלחת ומגישים.