כרע עוף במשרה עשבי תיבול

כרע עוף במשרה עשבי תיבול בגריל פחמי אורן על מצע פולנטה פריכה ברוטב יין אדום ופטריות שיטאקי

4 מנות

עוף ומשרה:
חומרים:
6 כרעיים ללא עור
חצי כוס שמן זית
2 ענפי טימין
1 ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
לערבב הכל יחד ולהניח את הכרעיים במשרה כ-2-3 שעות לפני ההכנה.
מסדרים את הכרעיים עם המשרה בתבנית אפייה.
אופים בחום של 180 מעלות, כ-40-50 דקות.

פולנטה:
חומרים:
6 כוסות ציר עוף
1.5 כפית מלח
מעט פלפל לבן
2 כוסות קמח תירס

אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים את ציר העוף, מוסיפים מלח, פלפל לבן וקמח תירס.
בוחשים היטב הכף עץ עד לקבלת עיסה אחידה ומבעבעת.
מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.
יוצקים את הפולנטה לתבנית אפייה בגובה של 1.5-2 ס"מ, ומיישרים בעזרת קלף ומניחים לקירור.
קורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 10 ס"מ.
צורבים קלות את הפולנטות על הפלנצ'ה או בגריל.

רוטב שיטאקי:
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
150 גרם פיטריות שיטאקי מושרות במים חמים
2 ס"מ גי'נג'ר מגורד
1 כף סילאן
1 כוס יין אדום
1 ליטר ציר בקר
1 ענף טימין
2 עלי דפנה
1 פלפל שאטה שלם
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים את הסיר עם שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות והג'ינג'ר ומטגנים קלות.
מוסיפים את הסילאן ומקרמלים מעט.
מוסיפים את היין האדום וממרכזים עד להתנדפות האלכוהול.
מוסיפים את ציר הבקר, הטימין, עלי הדפנה ואת פלפל השאטה.
מתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-50 דקות.
מתקנים טעם.

אופן הרכבת המנה:
במרכז צלחת הגשה מניחים "סטייק" פולנטה.
מעל מניחים את כרע העוף.
מטפטפים מעט רוטב שיטאקי מעל לכרע העוף ומסביב לצלחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר