כתר צלעות טלה עם כרישה ומרווה שרופה

רשת טיב טעם מציעה מתכון למנה פשוטה להכנה: כתר צלעות עם כרישה ומרווה שרופה, אשר ניתן להכין בשניים וליהנות מהתוצאה. את כל מוצרי המתכון ניתן להשיג ברשתות טיב טעם

כתר צלעות טלה עם כרישה ומרווה שרופה
כתר צלעות טלה עם כרישה ומרווה שרופה, צילום אפיק גבאי

חומרים לצלעות (כ- 4 מנות)

1 כתר (קארה) צלעות טלה (8-9 צלעות)

2 צרורות מרווה

4 כרישה שלמה, נקייה וללא עלים ירוקים

1/4 כוס שמן זית

100 גרם יוגורט עזים איכותי

מלח ופלפל שחור טחון טרי

חומרים לסלסה

2 תפוחי סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 צרור נענע, מופרד לעלים קצוץ דק

1 חתיכה ג׳ינג׳ר מסוכר קצוץ דק

1/2 כוס שמן זית

גרידת תפוז מתפוז אחד

קורט ציפורן טחון

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

שורפים את המרווה על להבה גלויה עד להשחרה, מורידים מהאש ומצננים.

שורפים את הכרישה עד לריכוך (בדומה לחציל), מורידים מהאש ומניחים במסננת לצינון.

אופן הכנת הסלסה

מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.

אופן הכנת הצלעות

מברישים את כתר הצלעות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מחממים מחבת רחבה לחום גבוה.

צורבים את הצלעות עד להזהבה כ-3-4 דקות מכל צד.

מורידים מהאש ומצננים.

עוטפים את כתר הצלעות במרווה השרופה וקושרים בעזרת חוט המיועד לבישול.

מניחים את הכרישה השרופה בתבנית המרופדת בנייר אפייה ועליה מניחים את כתר הצלעות.

צולים 20 דקות, ומדי פעם מברישים את הצלעות בשומן שניגר מהן. מוציאים ומצננים כ-10 דקות.

הרכבת המנה

קולפים את הכרישה מהחלק החיצוני.

פורמים את החוטים, מנערים את עפר המרווה, ופורסים את הצלעות.

המלצת הגשה

יוגורט וסלסה לצד הכרישה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה