כתר צלעות טלה

הניחו בתבנית פיירקס 5 תפוחי אדמה, 5 בצלי שאלוט וראש שום שלם. הוסיפו את הנתח יחד עם המשרה. כסו בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום
שף יוני טובול ממסעדת באשערט הכשרה בצפת מציע מתכון לכתר צלעות טלה: "בשר טלה רך ועסיסי בקיצוב נכון יהפוך את ארוחת החג לטעימה במיוחד. הסוד שמשדרג את המנה? יין אדום וסילאן תמרים"

חומרים ואופן ההכנה

בקשו מהקצב כתר צלעות טלה, ושייקצב את העצמות של הצלעות.

השרו אותן למשך 120 דקות בתערובת הכוללת 1 כוס יין אדום משובח, 5  שיני שום כתושות, 3 כפות סילאן תמרים טבעי או  דבש, 2 כפות שמן זית, 1/4 כפית צ'ילי גרוס, 2 כפות סוכר חום, מעט טימין או רוזמרין, מלח ופלפל.

לאחר ההשריה צרבו את הנתח מכל הכיוונים במחבת.

הניחו בתבנית פיירקס 5 תפוחי אדמה, 5 בצלי שאלוט וראש שום שלם.

הוסיפו את הנתח יחד עם המשרה.

כסו בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.

הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל- 75 דקות.

להגשה

מומלץ לפזר שברי שקדים מולבנים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר