כתר של צלעות טלה

מנה עיקרית לפסח: כתר של צלעות טלה ממולא בבשר טלה טחון זיתי קלמטה ובצלצלי שאלוט

מנה עיקרית לפסח: כתר של צלעות טלה ממולא בבשר טלה טחון זיתי קלמטה ובצלצלי שאלוט

מצרכים:
1 כתר של צלעות טלה – הקצב שלכם אמור להכין את הכתר בהזמנה מראש
חומרים למילוי והכנה:
1 כוס בשר טלה טחון
10 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים גס שטוגנו קלות
12 זיתי קלמטה להרתיח במים למשך 10 דקות לגלען ולפרוס
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות קמח מצה(לא חובה)
לערבב את כל החומרים לתערובת אוורירית ואחידה.

1 כף רוזמרין
4 שיני שום קלופות
1/2 כפית מלח גס
פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית להוסיף תוך כדי ערבול
לטחון את כל המצרכים במערבל מזון בפולסים מהירים.
להוסיף שמן זית, ותוך כדי ערבול במערבל מזון למרוח את הכתר היטב מבפנים ומחוץ. להוסיף מלח ופלפל על פי הטעם.

למלא את הכתר במילוי הבשר טחון.
להכניס לתנור חם על 200 מעלות ל- 20 דקות.
להנמיך תנור ולהמשיך צלייה על 160 מעלות לעוד חצי שעה למידת עשייה מועדפת עליכם – מדיום עד מדיום-וול – לחצי שעה עד 40 דקות.

מירב שפילמן – שף עיצובים בטעמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר