מצרכים
6 דפי אורז
300 גר' טונה אדומה טרייה או סלמון טרי (פילה נקי מעצמות)
6 כפות בצל סגול קצוץ
2 אבוקדו בינוניים
6 כפות של נענע וכוסברה קצוצים
1 פלפל ירוק קצוץ (לפי הטעם)
4 כפות בצל ירוק קצוץ
שמן זית
1 לימון סחוט למיץ
מלח
אופן ההכנה
את הדג חותכים לקוביות קטנות כמו לטרטר ומעבירים לקערה. גם את האבוקדו חותכים לקוביות קטנות כמו לסלט.
אם יש בו חלקים רכים מאוד לא נורא. אפילו כדאי למעוך חלק מהאבוקדו כחומר מרכז טעמים כמו טחינה בפיתה.
מוסיפים לקערה את שאר החומרים.
מתבלים בשמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים את הפלפל החריף.
מערבבים הכול בקערה.
התערובת צריכה להיות לטעמכם – טעימה ומתובלת לפני שנכנסת לדף האורז.
פורסים מגבת נקייה על משטח העבודה.
טובלים ניירות אורז אחד אחד (לא כמה בבת אחת) בקערת מים ל-25 שניות ומניחים על המגבת.
מניחים במרכז הדף כ-3 כפות מהסלט.
מגלגלים ועוטפים לרול אחד ארוך.
חותכים לביסים בגודל של סושי ומגישים.