לא על הדבש לבדו

מנהג בראש השנה הוא לאכול דבש שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה.
לדבש איכויות בריאותיות רבות מעבר לטעמו המיוחד והמתקתק. הדבש נחשב למזון עשיר באנרגיה זמינה ומכיל חלבונים, ויטמינים ומינרלים החשובים לתהליכי החיים בגופנו.
ניתן לשדרג ולגוון את הדבש עם צמחי מרפא מיובשים – תבלינים, ואז להשיג יתרונות רפואיים חדשים – לטיפול בבעיות בריאות מיוחדות.

דבש עם קינמון:
הקינמון עשיר בברזל ובסידן ומסייע בעיכול, מרפא שלשולים, ומונע בחילות והקאות. ניתן להוסיף קינמון לדבש לטיפול בשיעול ונזלת.
מוסיפים למים רתוחים 2 כפיות דבש וכפית קינמון ושותים.
לאנשים שהדבש גורם להם לשלשול, והם בכל זאת רוצים ליהנות מהטעם, ניתן להוסיף קינמון – ואז למנוע את התופעה.
הקינמון נחשב למאזן מזונות חומציים המכילים הרבה זרחן, כמו משקאות קלים, בשר וכו'.

דבש עם ציפורן:
הציפורן הוא צמח מרפא – מחטא (חיטוי חיצוני ופנימי של הגוף), מרגיע ומרענן. מומלץ להוסיפו בתיבול עוגות דבש.

דבש עם זנגביל:
שורש צמח הזנגביל (ג'ינג'ר) מכיל חומרים מעוררים המסייעים בהפחתת ליחה בגרון. יתר על כן, הזנגביל ממריץ, מעורר ומחמם. מונע בחילות, מסייע במיגרנות ומקל על שיעול. שילובו עם הדבש מגוון את טעמו ומעלה את האיכויות הבריאותיות שלו.
בעונת הסתיו המתקרבת – לתחושה מחממת, מומלץ לשתות תה זנגביל עם דבש.
אכילת דבש גורמת לחלק מהאנשים לבחילה. שילוב הדבש עם זנגביל מונעת בחילה, ואפילו בחילות הריון.

ועוד מהרפואה העממית:
* דבש עם מיץ לימון וקינמון – לחיזוק המערכת החיסונית.
* דבש עם קינמון, ציפורן וזנגביל – לטיפול בבחילות.
* דבש עם זנגביל – לטיפול בשיהוקים וקושי בבליעה.
* על פי מסורת יהדות תימן – דבש עם קינמון מסייע לחיזוק כוח הגברא וחיזוק הראייה.

ד"ר הילה גבע-אבירם – נטורופאטית, היא יועצת של חברת "נווה התבלין", טל.  09-8334355.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה