לבורטוריו די פסטה – לאכול פסטה בגביע מפלסטיק

המקום מציע ארבעה סוגים שונים של פסטה (טריה, יש לומר לזכותם) כמו מקרוני אל טורקיו, חונקי הכמרים, טליאטלה, ניוקי, וארבעה סוגי רביולי. היצע הרטבים מגוון למדי והמחירים מ-29 עד 42 ש"ח

ארוחה איטלקית עבורי היא, גם היום אחרי מאות ארוחות כאלה, מעין סוג של חגיגה. למדתי זאת מחבריי האיטלקים. לארוחה איטלקית מתייחסים במלוא הכבוד ומקדישים לה זמן לא מועט.

אין זה מקרה שתנועת Slow Food העולמית נוסדה באיטליה, וזאת כמחאה על הסמל המובהק ביותר של תרבות האוכל החדשה – מקדונלד'ס. אפילו מספרם של סניפי אותה רשת, מועטים באיטליה יחסית לארצות השכנות. ככה זה במקומות בהם המחמאה הגדולה ביותר לטבח תהיה: "האוכל שלך דומה מאוד לאוכל שהכינה סבתי".

תארו לעצמכם, אם כך, שהקונספט של פאסט פוד איטלקי, לא בדיוק נראה לי על פניו. הוכחה לכך קיבלתי מרשת "סבארו", שעושה לדעתי עוול גדול ביותר למטבח המפואר הזה.

וכך, עם דעה קדומה משוחדת, החלטתי לבקר ביקור צהריים במקום החדש יחסית, בפינת קרליבך והחשמונאים בתל אביב – לבורטוריו די פסטה. כדי לרכך מעט את מהלומת הפאסט פוד, משתמשים כאן בסיסמה "לקחת מהר – לאכול לאט" (Take it Fast, Eat Slow) כלומר – המנה מוגשת במהירות, ואתה, זכותך להתענג עליה לאט לאט.

המקום מציע ארבעה סוגים שונים של פסטה (טריה, יש לומר לזכותם) כמו מקרוני אל טורקיו, חונקי הכמרים, טליאטלה, ניוקי, וארבעה סוגי רביולי. היצע הרטבים מגוון למדי והמחירים שווים לכל נפש, מ-29 ש"ח עד 42 ש"ח למנה היקרה ביותר – רביולי ברוטב שמנת ופטריות, למשל.

בחרתי במנה הפשוטה ביותר, פסטה חונקי הכמרים ברוטב פומודורו – עגבניות ובזיליקום. הפסטה טעימה למדי ובושלה אל דנטה, בדיוק במידה הרצויה. הרוטב משעמם מעט, עם תחושה קלה של עגבניות משומרות ולא טריות כפי שרצוי ברוטב המבוסס כולו על עגבניות. 

קיימות גרסאות שונות למקור השם חונקי הכמרים – strozzapreti. האהובה עלי ביותר, מספרת שבמקומות רבים באיטליה בעלי הקרקעות היו המנזרים שהחכירו את אדמותיהם לאיכרים, אשר בתמורה שילמו להם וסיפקו להם מזון.
מספרים שנשות האיכרים באיזור מסויים נהגו להכין עבורם פסטה זאת, ונהגו תוך כדי בישול לקלל את הכמרים, ולאחל להם שייחנקו כשהם אוכלים את הפסטה.

כהמלצת הלבורטוריו, בחרתי לעצמי מקום ישיבה והשתדלתי לאכול לאט ככל האפשר (Eat Slow, כפי שכתוב בלוגו המסעדה). מסתבר שאכילת פסטה מגביע פלסטי עם מזלג פלסטי עושה אך רע לפסטה, וגם עשן האוטובוסים החולפים, לא תרם בדיוק להנאה מן הארוחה.
ובכל זאת, יחסית למנת פאסט פוד זו הייתה מנה סבירה למדי. לא בדיוק כמו באיטליה, אבל כשנמצאים או עובדים בסביבה והבטן שולחת סימני רעב, זה יכול להיות פתרון סביר וזול.

לבורטוריו די פסטה
רח' החשמונאים 91 תל אביב
טל. 03-5616116

מיהו ג'אקומו?
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, עוסק שנים רבות בבישול, ובבישול איטלקי בפרט.
הוא השתלם בבישול איטלקי אצל השף רוברטו פפי ברומא, אצל מרצ'לה חזן, ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריו ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.
ג'אקומו עבד תקופת מה במסעדה ברומא, והייתה בבעלותו מסעדה, מעדניה, מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".
כיום הוא מעביר קורסים בבישול איטלקי, עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בבית הסועד, ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים.
כמו כן הוא כתב שני ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב.

ג'אקומו
רח' אצ"ג 10א' כפר סבא
טל. 052-6662124, 09-7410862
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר