לביבות בטטה אפויות בתנור

מתכון של רשת קפה ביגה המתבסס על בטטה - ירק מתקתק שמעניק לגוף ויטמינים רבים, וטוב לאכילה בימים הקרים

ירק מתקתק שמעניק לגוף ויטמינים רבים, וטוב לאכילה בימים הקרים
ירק מתקתק שמעניק לגוף ויטמינים רבים, וטוב לאכילה בימים הקרים. צילום אנטולי מיכאלו

מרכיבים ל- 30 יחידות

1 קילו בטטה

30 גרם בצל ירוק קצוץ

70 גרם צ׳ילי מתוק

20 גרם סויה

3 גרם תימין

10 גרם מלח

5 גרם פלפל לבן

200 גרם פנקו

 

אופן ההכנה

מכניסים את הבטטות המקולפות לסיר מים רותחים, עד שהבטטות מתרככות (ניתן לבדוק ע"י הכנסת סכין לתוך הבטטות. ברגע שהסכין נכנסת חלק, הן מוכנות).

מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים הנוזלים כאשר הבטטות עדיין בתוך המסננת.

מניחים  את הבטטות בקערה גדולה ומועכים במזלג עד למרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס, ומערבבים היטב.

מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.

מחממים תנור ל- 150 מעלות.

משמנים את הידיים במעט שמן.

יוצרים  מהתערובת כדורים של 40 גרם, ומצפים כל כדור בקמח תירס. מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לצורת לביבה.

מסדרים את כל הלביבות על מגש אפייה, ומכניסים לתנור למשך רבע שעה.

המלצת הגשה

שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה