כמות: 20-30 סופגניות
מצרכים
1 ק"ג קמח מנופה
200 גר' קמח תפו"א
50 סמ"ק שמן תירס
5 ביצים
1 ליטר בירה בהירה
10 חלמון ביצה
10 כפות אבקת סוכר
1 מקל וניל
קורט מלח
אופן הכנה
בקערה עמוקה שמים את הקמח וקמח תפו"א ומערבבים.
יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את הביצים השלמות, המלח ו- 5 כפות אבקת סוכר
לשים את הבלילה ומוסיפים בהדרגה את הבירה
חוצים את מקל הוניל לאורכו לשניים, מגרדים את גרגירי הוניל ומניחים בצד
בקערה נפרדת מקציפים את חלמוני הביצים עם שארית אבקת הסוכר ותכולת מקל הוניל עד לקבלת קצף יציב
מחברים את הקציפה לבלילה בתנועות סיבוביות עד לקבלת בצק אחיד
מניחים את הבצק לקירור במשך שעה
מחלקים לכדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק בחום בינוני (180 מעלות)
מעטרים באבקת סוכר ומעט שוקולית
המלצת השף
ניתן להוסיף גרידת בטטה, תפוחי עץ או כל פרי מוצק אחר להעשרת הטעם