לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

חומרים ל- 6 – 4 מנות:לביבות:3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם כל אחת)3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה2 ביצים3 כפות פירורי לחם1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס עירית קצוצהמלח, פלפל שחור גרוסלציפוי וטיגון:1 כוס קמחשמן לטיגון חצי עמוקלרוטב:2 גביעי יוגורט מחלב צאן1 גביע שמנת חמוצה3 שיני שום כתושות4 כפות שמן זית3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין)מלח לפי הטעם1 כפית שטוחה סוכר1 כף לימון כבוש קצוץ דקאופן ההכנה:לביבות: שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. צרים מהתערובת לביבות עגולות ושטוחות. טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.רוטב: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר. הגשה: מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות, ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.

חומרים ל- 6 – 4 מנות:
לביבות:
3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם כל אחת)
3 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס

לציפוי וטיגון:
1 כוס קמח
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
2 גביעי יוגורט מחלב צאן
1 גביע שמנת חמוצה
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין)
מלח לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף לימון כבוש קצוץ דק

אופן ההכנה:
לביבות:
שמים בקערה את הטונה ומפוררים לפירורים קטנים.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
צרים מהתערובת לביבות עגולות ושטוחות.
טובלים בקמח משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.
מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
רוטב:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לרוטב ומעבירים למקרר. 
הגשה:
מסדרים 2-3 לביבות על צלחת הגשה אישית כשהן חמות, ויוצקים מעליהן מעט מהרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר