לביבות ירק עם סלמי

לרגל חנוכה מגישה יצרנית הנקניקים והפסטרמות "מעדני יחיעם" יחד עם השפית ניקי בי מתכון פשוט ומהיר להכנה מירקות שניתן למצוא במקרר. ללביבות נוסף שדרוג של נקניק סלמי שהופך אותן לטעימות יותר

מקלפים את הבטטה, שני תפוחי אדמה וגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים. צילום ניקי בי

מצרכים

1 בצל בינוני

150 גרם נקניק סלמי סרוולט כמו של מעדני יחיעם

1 כף סוכר חום דמררה

2 גזרים

2 קישואי זוקיני קטנים

1 בטטה

3 שיני שום

3 תפוחי אדמה בגודל בינוני

1 ביצה

1/2 כוס + 2 כפות קמח

6 כפות שמן טיגון

1 כפית שטוחה מלח

צילום ניקי בי

אופן ההכנה

בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך.

מסננים את המים ומועכים כמו פירה.

קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן.

מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.

מוסיפים את הסוכר החום.

מערבבים עד שכל הסוכר נמס.

מעבירים לקערה.

מקלפים את הבטטה, שני תפוחי אדמה וגזר.

מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים.

מוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.

חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות.

מוסיפים לירקות יחד עם הקמח והביצה וממליחים.

במידת הצורך מסננים נוזלים.

מחממים מחבת עם כ-3-4 כפות שמן.

יוצרים לביבות ומניחים במחבת.

משטחים קצת עם מזלג.

מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה.

הופכים בעדינות לצד השני.

מטגנים עד שמזהיבות.

מוציאים מהשמן לנייר סופג.

צילום ניקי בי

אפשרות אפייה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מסדרים את הלביבות על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן.

מכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות.

הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות עד הזהבה של שני הצדדים.

הגשה

ניתן להגיש עם צ'יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה