fbpx

לביבות כרובית

מרכיבים ל-25 יחידות2 כרוביות בינוניותמלח גס לבישול50 גרם גבינת פרומעזשן שוםחופן עלי כוסברה4 כפות שמנת מתוקה2 ביציםחצי כוס קמחמלחשמן זיתאופן הכנה1. חוצים את ראשי הכרובית ומניחים בסיר. מכסים במים קרים ומוסיפים חופן מלח גס. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח במשך כרבע שעה עד שהכרוביות מתרככות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ- 25 דקות בסיר מכוסה. מכבים את האש ונותנים לכרובית לנוח במים במשך 10 דקות נוספות. מסננים, סוחטים מהנוזלים ומצננים. 2. במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית ומעבדים עד קבל מחית חלקה ואחידה. טועמים ומשלימים טעם עם מלח. 3. מחממים מחבת עם שמן זית בעומק של חצי ס"מ על להבה בינונית.4. בעזרת כף יוצרים לביבה מהבלילה (אם השמן בטמפרטורה הנכונה יופיעו בועות בשולי הלביבה) ויוצקים למחבת. מטגנים בשני הצדדים עד ששולי הלביבה משחימים קלות ומעבירים למצע של נייר סופג. 5. מגישים בליווי יוגורט עזים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים ל-25 יחידות
2 כרוביות בינוניות
מלח גס לבישול
50 גרם גבינת פרומעז
שן שום
חופן עלי כוסברה
4 כפות שמנת מתוקה
2 ביצים
חצי כוס קמח
מלח
שמן זית


אופן הכנה
1. חוצים את ראשי הכרובית ומניחים בסיר. מכסים במים קרים ומוסיפים חופן מלח גס. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח במשך כרבע שעה עד שהכרוביות מתרככות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ- 25 דקות בסיר מכוסה. מכבים את האש ונותנים לכרובית לנוח במים במשך 10 דקות נוספות. מסננים, סוחטים מהנוזלים ומצננים.

2. במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית ומעבדים עד קבל מחית חלקה ואחידה. טועמים ומשלימים טעם עם מלח.

3. מחממים מחבת עם שמן זית בעומק של חצי ס"מ על להבה בינונית.

4. בעזרת כף יוצרים לביבה מהבלילה (אם השמן בטמפרטורה הנכונה יופיעו בועות בשולי הלביבה) ויוצקים למחבת. מטגנים בשני הצדדים עד ששולי הלביבה משחימים קלות ומעבירים למצע של נייר סופג.

5. מגישים בליווי יוגורט עזים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר