מצרכים
½ חבילת ספגטי כמו של ברילה
3 ביצים
100 גרם אפונה
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
רוטב ארביאטה כמו של ברילה
אופן ההכנה
מבשלים ספגטי במים רותחים ל-11 דקות ומסננים.
שוברים לקערה ביצים.
מוסיפים אפונה, פרמז'ן ומלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את הספגטי המבושל ומערבבים.
יוצקים למחבת עמוקה שמן זית ומחממים.
בעזרת מזלג וכף עץ רחבה, יוצרים צורה כדורית מהספגטי בתנועה סיבובית. מניחים את כדורי הספגטי בעדינות בשמן הרותח.
מטגנים עד להשחמה של הצד התחתון.
הופכים את הלביבה ומטגנים עד להשחמה של הצד השני.
הגשה
מוציאים לנייר סופג.
מגישים לצד רוטב ארביאטה.