לביבות קישואים ונענע עם רוטב יוגורט

כמות: 6-8 אישזמן הכנה: 10 דקותזמן טיגון: 10-15 דקותמצרכים:2 תפוחי אדמה בינוניים1/2 ק"ג קישואים נקיים וללא קצוות1 בצל יבש קטן מקולף1 ביצה3 כפות קמח תופחמלח/פלפלחופן עלי נענע טרייה קצוצהשמן לטיגוןלרוטב היוגורט:גביע יוגורט1 שן שום קטנה קצוצה3 ענפי נענע קצוצהמלח – לפי טעםאופן ההכנה:קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד להתרככות. מסננים ומועכים במזלג.תוך כדי בישול התפו"א, מגרדים בפומפייה את הקישואים והבצל. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות, ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובתמגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.

כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות

מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים נקיים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
שמן לטיגון

לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה
מלח – לפי טעם

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד להתרככות.
מסננים ומועכים במזלג.
תוך כדי בישול התפו"א, מגרדים בפומפייה את הקישואים והבצל. מ
עבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.
מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן.
השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן.
מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט.
ממשיכים בהתאם לגודל המחבת.
בודקים בזהירות, ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני.
ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובת

מגישים עם רוטב היוגורט:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר