לברק בתנור עם עשבי תיבול ארומטיים

רכיביםדג לברק טרי נקי מקשקשים במשקל 400 גר'ענף רוזמרין2 גבעולי אורגנו טרי חתוך דקמעט פטרוזיליה קצוצה6 עלי בזיליקום חתוכים1 בצל ירוק חתוך (רק החלק הירוק)מעט צ'ילי חתוך דק1 שן שום כתושהמעט שמן זיתמעט פלפל שחור גרוסמעט מלחאופן הכנהחורצים 3 חריצים בכל צד של הדג, מורחים עליו שמן זית.את החריצים ממלאים בתערובת של עשבי התיבול (למעט הרוזמרין), השום והצ'ילי, כמו כן מכניסים חלק מהתערובת ואת ענף הרוזמרין לתוך בטנו של הדג.מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים את הדג למשך רבע שעה.כדי לדעת בוודאות שהדג מוכן, מכניסים סכין לאחד החריצים שחרצנו ומזיזים בעדינות, במידה והבשר מופרד בקלות מהעצמות הדג מוכן, במידה ולא מחזירים לתנור.מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה, סלט ירוק ולימון טרי.

רכיבים
דג לברק טרי נקי מקשקשים במשקל 400 גר'
ענף רוזמרין
2 גבעולי אורגנו טרי חתוך דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
6 עלי בזיליקום חתוכים
1 בצל ירוק חתוך (רק החלק הירוק)
מעט צ'ילי חתוך דק
1 שן שום כתושה
מעט שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח

אופן הכנה
חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג, מורחים עליו שמן זית.

את החריצים ממלאים בתערובת של עשבי התיבול (למעט הרוזמרין), השום והצ'ילי, כמו כן מכניסים חלק מהתערובת ואת ענף הרוזמרין לתוך בטנו של הדג.

מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים את הדג למשך רבע שעה.

כדי לדעת בוודאות שהדג מוכן, מכניסים סכין לאחד החריצים שחרצנו ומזיזים בעדינות, במידה והבשר מופרד בקלות מהעצמות הדג מוכן, במידה ולא מחזירים לתנור.

מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה, סלט ירוק ולימון טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר