המתכון הוכן לכבוד הכנס הבינלאומי בנושא "עלייה לרגל ירוקה ונגישה" שהתקיים ב- 21-26 באפריל 2013 בירושלים.
חומרים והכנת דג בקרסט:
4 פילטים של לברק
את הדג לאחר הפילוט יש לאפות כ- 4 דקות בחום של 200 מעלות {להסיר את העור}, לצפות בקרסט עשבי תיבול מלמעלה ולאפות עוד 2 דקות.
חומרים והכנת קרסט:
200 גר' פירורי לחם
עשבי תיבול {כוסברה, פטרוזליה, בזיליקום}
שן שום וכף שמן זית
לטחון הכל במעבד מזון.
חומרים לתבשיל ארטישוקים ושקדים ירוקים:
3 לבבות ארטישוק
1/2 קילו פול ירוק ללא תרמיל
250 גר' אפונת גינה ללא תרמיל
300 גר' שקדים ירוקים חצויים
3 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
מיץ מ-3 לימונים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
3 עגבניות – זרעים בלבד
אופן ההכנה:
את לבבות הארטישוק יש לבשל במים עם מיץ מחצי לימון כ- 20 דקות. לרכך (אך לא יתר על המידה).
את הפול ואפונת הגינה יש לחלוט כ- 3 דקות במים רותחים ולהעביר למי קרח לעצירת הבישול.
במחבת גדולה יש לחמם שמן זית ומיד להוסיף את הארטישוקים, הפול, אפונה והשקדים.
לערבב את הפטרוזיליה, הלימונים, השום הקצוץ ולתבל במלח.
להעביר לצלחת הגשה.
הצעת הגשה:
7-10 יחידות של עלי הגפן – יש לצרוב על מחבת עד שמצטמקים ומחליפים את צבעם לכמעט שחור.
להוסיף כף מיץ לימון ומלח ים אטלנטי, להניח מעל הדג ולהגיש מיד.
אתר כנס 'עלייה לרגל ירוקה ונגישה'