fbpx

לברק עם שמן מרוות בר

חומרים ל- 4 סועדים:· 4 דגי לברק טריים (זמינים רוב השנה בחנויות הדגים)· 2 כוסות שמן זית בתולי עדין ובהיר · 4 בצלים ירוקים ארוכים, חלוטים במי מלח · 2 סלקים יפים, מבושלים וקלופים· מיץ מלימון בשל· מיץ וזרעים משתי עגבניות אדומות בשלות· צרור יפה של מרווה· 2 כפות פטרוזיליה קצוצה · 4 עלי דפנה· 3 שיני שום כתושות· מלח ים גבישי · פלפל שחור טרי טחון· כפית וחצי קצחאופן ההכנה:· מתחילים בהכנת שמן המרווה: קוצצים את המרווה, כולל הגבעולים. שמים את העלים הקצוצים בסיר עם שמן הזית והקצח, ומחממים על אש קטנה. אין להביא את השמן לרתיחה אלא לשמור אותו בבעבוע איטי מאד במשך כ- 30 דקות. מסננים את השמן ושומרים בצד. · משרים את הדגים במעט שמן זית עם עלי דפנה. חורצים בבשרם חריץ, מפזרים מלח גס וצולים. מומלץ מאוד לצלות על גריל פחמים, אבל אפשר בהחלט להסתפק בתנור אפייה ביתי. · בזמן שהדגים נצלים שמים במחבת 2-3 כפות שמן מרווה, ומטגנים את הסלק הקצוץ והבצל הירוק החלוט. · במחבת נפרדת מכינים את הרוטב: מחממים 2-3 כפות של שמן מרווה ומוסיפים את השום הכתוש, מיץ העגבניות, הלימון, מלח ופלפל ולבסוף פטרוזיליה. · מניחים את הדגים על צלחת הגשה גדולה, עורמים מעליהם את הירקות, ויוצקים את הרוטב מלמעלה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 4 סועדים:
· 4 דגי לברק טריים (זמינים רוב השנה בחנויות הדגים)
· 2 כוסות שמן זית בתולי עדין ובהיר
· 4 בצלים ירוקים ארוכים, חלוטים במי מלח
· 2 סלקים יפים, מבושלים וקלופים
· מיץ מלימון בשל
· מיץ וזרעים משתי עגבניות אדומות בשלות
· צרור יפה של מרווה
· 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
· 4 עלי דפנה
· 3 שיני שום כתושות
· מלח ים גבישי
· פלפל שחור טרי טחון
· כפית וחצי קצח

אופן ההכנה:
· מתחילים בהכנת שמן המרווה: קוצצים את המרווה, כולל הגבעולים. שמים את העלים הקצוצים בסיר עם שמן הזית והקצח, ומחממים על אש קטנה. אין להביא את השמן לרתיחה אלא לשמור אותו בבעבוע איטי מאד במשך כ- 30 דקות. מסננים את השמן ושומרים בצד.
· משרים את הדגים במעט שמן זית עם עלי דפנה. חורצים בבשרם חריץ, מפזרים מלח גס וצולים. מומלץ מאוד לצלות על גריל פחמים, אבל אפשר בהחלט להסתפק בתנור אפייה ביתי.
· בזמן שהדגים נצלים שמים במחבת 2-3 כפות שמן מרווה, ומטגנים את הסלק הקצוץ והבצל הירוק החלוט.
· במחבת נפרדת מכינים את הרוטב: מחממים 2-3 כפות של שמן מרווה ומוסיפים את השום הכתוש, מיץ העגבניות, הלימון, מלח ופלפל ולבסוף פטרוזיליה.
· מניחים את הדגים על צלחת הגשה גדולה, עורמים מעליהם את הירקות, ויוצקים את הרוטב מלמעלה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר