“לה בוהם” – מסעדה שטעים להתארח בה

המיקום משכנע, בלב פארק יהושוע, קרוב לגן הטרופי, מרחק של שבע דקות הליכה מהבניין המרכזי של גני התערוכה בתל-אביב, פתרון לאירוח לקוח או אורח מחו”ל לאחר תערוכה או כנס, וכמובן חנייה בשפע.

שנינו, פליטי הצפון, התארחנו במסעדה “לה בוהם” – La Boheme. הניגוד היה מדהים, ורק עשה לנו טוב.

כאמור, המסעדה היא חלק מהפארק, אך בכל זאת מופרדת. החצר, שם רוב מקומות הישיבה, מעוצבת בקווים נקיים של ריצוף וגינה, ויחד עם השולחנות והכסאות נותנים הרגשה מצוינת.
השולחנות מחולקים לארבעה מקבצים עם הרבה חללים ריקים ביניהם, מה שמאפשר ליחידים או קבוצות למצוא להם פינה.

בחצר גם בר שופע, ששני הקוקטיילים שטעמנו ממנו היו מצוינים: Koxi-more ופפר מרטיני, איתם טעמנו חלק מהטאפאסים. התלהבנו מאוד מתחמיץ פילה בקר בחומץ לבן, מירין ובצל ירוק; ומגבינת עזים וכמהין בקראנץ’.

גם במה הייתה שם, אך ללא תזמורת עליה. לעומת זאת, מוסיקת הרקע היתה נעימה לאוזן, ואפילו מרסדס סוסה השתלבה במסעדה ים-תיכונית.
כמות מרשימה של מלצרים דאגה לתגובות מהירות ואדיבות.

מהמנות הראשונות נהנינו מאוד מהברולה כבד עוף, ומסלט עשבי תיבול ופיצוחים קלויים בתיבול עדין של שמן זית ולימון, פחות נהנינו משיפודי דג מתובלים.

שנינו לא מתלהבים מבשר על סוגיו, ולכן בחרנו דגים למנה העיקרית: פילה בס על פירה חומוס בקרם לימון וג’ינג’ר; ומוסר על חציל קלוי ויוגורט כבשים, היו בחירה מצוינת. שנינו טעמנו משתי המנות, והייתה תמימות דעים חיובית לגבי שתיהן.
החציל הקלוי שהיווה מצע למוסר היה בקלות יכול להיות מנה בפני עצמו.

הצצנו למסעדה פנימה בדרכנו לשירותים, האפלוליים והנקיים, וראינו שהעיצוב בפנים הוא המשך של העיצוב בחוץ, נקי מינימליסטי ויפה.

אנחנו לא אנשים של מתוק ולכן הסתפקנו בסורבה מעניין על סלט פירות העונה ופירות יער.

בסיום הארוחה יכולנו להתעמק בעלילותיה של “לה בוהם”. מסתבר כי את היוזמה המקורית מביאים לנו דליה היילפרן, יורם סבי ושלמה יוספוב, אשר פנו למעצב עופר ברקן על מנת להגשים את הפנטזיה שלהם, ולהפוך מה שהחל כשטח נטוש ומוזנח של שניים וחצי דונמים בגני יהושע, למעין גן עדן נסתר בסגנון אר נובו צרפתי.
במסעדה כ- 290 מקומות ישיבה, בהם 70 מקומות באזור הבר המרכזי, 160 מקומות ישיבה באוויר הפתוח, ועוד 60 מקומות ישיבה במתחם הפנימי.
מאחורי המסעדה נחבאים שבילים צרים שיובילו אתכם לאזור הגן הטרופי של גני יהושע. שם תמצאו משטח פרקט הניצב על אגם פסטורלי, בו משייטים להם ברבורים. בהמשך מתכננים ב”לה בוהם” לקיים בשטח ארוחות ואירועים מיוחדים.

על התפריט מופקד השף מורן לידור, אשר בנה תפריט בסגנון המטבח הים תיכוני עם נגיעות צרפתיות: סלט עשבי תיבול ופיצוחים, ברולה כבד עוף עם בריוש וניל וקונפיטורה, סשימי דג על חציל קלוי בקרמל צ’ילי וזרעי עגבנייה, פילה עגל על גראטן תפוח אדמה וכמהין בדמי גלאס בקר וקקאו כאשר בערבים מוצע גם תפריט טאפאסים לצד המשקאות למשל- גבינת עזים וכמהין בקראנץ’, טונה צרובה בקייג’ין, הל וזרעי חרדל, קונפי מולארד עם טריאקי הדרים.

ומילה אחרונה לעופר ברקן, המעצב: “מרב ההשקעה במקום התמקדה בגן הפריסאי שמקיף את האורחים מכל עבר, לצד בר מושקע ושטחי אירוח פנימיים, אשר יחד מציעים לאורחים חוויה חד פעמית. הבחירה בגני יהושע הייתה אידיאלית עבורנו, היות ורצינו לשמור על נגישות המיקום עבור תושבי תל אביב והאזור, ועדיין ליהנות משקט יחסי ואזורי אירוח פתוחים הנדירים בעיר”.


תפריט לה בוהם:
מנות ראשונות:

– סלט עלים בוינגרט עשבי תיבול קשיו וג’עלה – 32 ₪
– סלט עשבי תיבול ופיצוחים קלויים בתיבול עדין של שמן זית ולימון – 34 ₪
– עגבניית גינה במילוי גבינות צאן בציפוי פנקו על מצע קרפצ’יו מלפפון – 32 ₪
– סשימי דג על חציל קלוי בקרמל צ’ילי וזרעי עגבנייה – 36 ₪
– שיפודי דג מתובלים בלמון גראס ועירית על סלט טחינה ועגבניות מדורה – 36 ₪
– ברולה כבד עוף עם בריוש וניל וקונפיטורת “לה בוהם” – 38 ₪
– קרפצ’יו בקר בתחמיץ פטל נבטים צעירים ופרמז’ינו – 46 ₪
– כריך הרץ, פקורינו, עלי חרדל, עגבנייה וריבת בצל – 42 ₪

מנות עיקריות:
– רביולי ריקוטה בחמאה צהובה, שום קונפי, צנוברים וגבינה כחולה – 48 ₪
– שניצל קצת אחרת עם קרם תפו”א ולימון כבוש – 46 ₪
– המבורגר בקר בלחמניית שומשום ומקלות צ’יפס – 46 ₪
– אנטריקוט בקר מיושן בליווי בייבי תפוח אדמה ברוטב רמי מרטן – 95 ₪
– פילה עגל בוגר על גראטן תפוח אדמה וכמהין בדמי גלאס בקר וקקאו – 105 ₪
– מוסר על חציל קלוי ויוגורט כבשים – 68 ₪
– פילה בס על פירה חומוס בקרם לימון וג’ינג’ר – 72 ₪

טאפאסים:
– כרובית בצ’ילי מתוק, שמן שומשום וסויה – 14 ₪
– קונפי מולארד עם טריאקי הדרים – 16 ₪
– קבנוס בציר יין אדום ורוזמרין – 18 ₪
– גבינת עיזים וכמהין בקראנץ’ – 22 ₪
– סלמון בבצק בירה קארי ואיולי עירית – 22 ₪
– סביצה דג במרינדת וינגרט שומשום וליים – 24 ₪
– תחמיץ פילה בקר בחומץ לבן, מירין ובצל ירוק – 24 ₪
– טורטייה עוף מעושן באבוקדו ועגבניות מיובשות – 26 ₪
– טונה צרובה בקייג’ין, הל וזרעי חרדל – 28 ₪
– צלחת גבינות בשלות – 32 ₪

קינוחים:
– גלידת וניל איכותית עם טחינה גולמית, סילאן, צנוברים ושערות חלבה – 30 ₪
– אצבעות שוקולד סאוטן קומפורט על קראנצ’ בוטנים ופרלין – 34 ₪
– פאדג’ שוקולד עשיר על בצק אגוזים מעורבים – 34 ₪



לה בוהם – La Boheme
מתחם פארק גני יהושע תל-אביב
פתוח במשך כל ערבי השבוע בין השעות 18:00 עד לקוח אחרון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה