fbpx

לולה מרטין: עסקית הצהרים והחבר שיודע הכול על סלמון

עסקית הצהרים בלולה מרטין כוללת ארוחה מלאה לבחירה מהתפריט במחיר המנה העיקרית. מתחילים עם סלסלת לחם וחמישה סלטים, כשהמבחר בעיקריות מוצע לפי ארבע קטגוריות מחיר מ- 62 ₪ עד 89 ₪. צילום נועה אסתר לוולט
מסעדת הדגים ופירות הים מציעה תפריט עסקיות צהרים שמורכב ממנות ותיקות שהוכנו במשך שנים ברשת ג'קו המשפחתית וממנות חדשות – עסקיות גם בשישי ושבת שלא כמו רוב המסעדות באזור
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

בצהרים של תחילת נובמבר, עדיין קיץ ישראלי במיטבו, הגעתי עם חבר טוב למסעדת לולה מרטין במיקום שפעם קראו לו אזור תעשייה (א.ת) הרצליה פיתוח, והיום אזור הייטק (א.ה) הרצליה כמה מילים על הסיכון של לבוא למסעדה כאשר לך יש קשר פייסבוקי עם בעליה, והחבר הוא כזה שמכריז השכם והערב כי הוא לא חייב שום דבר לאף אחד. אז זה מצב מסוכן שיתואר בהמשך.

צילום דוד מויאל

בעל המסעדה הוא אפי אללוף, נצר למשפחה המזוהה עם מסעדת 'ג'קו מאכלי ים' מהשוק הטורקי בחיפה, שבעבר כבר הייתה לו מסעדה בחלק אחר באזור ההייטק ההרצלייני, ועד הקורונה גם אחת ברמת השרון. עכשיו הוא מביא את המסורת המשפחתית והידע והאהבה לדגים ופירות ים, יחד עם עדכניות וחדשנות. המסעדה מעוצבת מתוך אהבה לים, בצבעים של מעמקי הים, ותמונות ענק של יצורי ים על הקירות.

צילום נועה אסתר לוולט

נאמר לנו כי יש כאן עסקית צהרים שכוללת ארוחה מלאה לבחירה מהתפריט במחיר המנה העיקרית, וכוללת סלסלת לחם וחמישה סלטים: קרם חציל, טחינה, צזיקי, כרוב, וסלסת עגבניות. המבחר בעיקריות מוצע לפי ארבע קטגוריות מחיר, – מ- 62 ₪ עד 89 ₪, וגם מנה מיוחדת של דג בר ים בתנור – 240 ₪.

צילום דוד מויאל

אפי בא אישית לשולחננו לקבל את ההזמנה, ואז חברי, אותו הצגתי כמומחה לסלמון – מכל הדגים, במיטב מסעדות תל אביב, התחיל ללמד את האלוף אללוף – אלוף פיקוד הדגה ופירות הים, סלמון טוב מהו. הבנתי שלי טוב כבר לא יהיה כאן, אם כי אפי קיבל את הדברים בשלווה יחסית.

צילום נועה אסתר לוולט

התחלנו עם הסלטים קרם חציל, טחינה, צזיקי, כרוב וסלסת עגבניות, אותם אפשר לחדש כשהצלוחיות מתרוקנות, עם לחם טוב וטרי. כנראה שמחמת ההלם שאפי חטף מחברי, הגיעו לשולחננו צ'ופרים על חשבון הבית: חציל עם טחינה גולמית וגרגירי רימון – טעים מאוד, סביצ'ה מצוינת, ומעין אמפנדה במילוי טעים.

צילום דוד מויאל

לאחר שניקינו את הצלחות היטב, הגיעו לשולחן המנות העיקריות: פילה סלמון טרי על הפלאנצ'ה (82 ₪) – אתם כנראה יודעים מי הזמין. טוב, זו המנה העיקרית שהוא מזמין בכל מסעדה. אני נהניתי ביותר מאורז עם פירות ים טריים, כאלה שמזמן לא זכיתי להם במקומותינו (82 ₪).

צילום מדף הפייסבוק

מכיוון שתפריט הצהריים כולל גם קינוחים ב- 30 ₪: עוגת סולת טורקית, עוגת שוקולד פיר חמה או עוגת גבינה, עמד בפנינו פיתוי גדול, אך כבר לא היה לנו כוח לעוגת הסולת בה חשקנו. בפעם הבאה – אם אפי ייתן לנו להיכנס למסעדה. העניין הוא שחברי חיפש את אפי אללוף כדי לומר לו באופן אישי שהסלמון היה עשוי היטב והרוטב מתחת לנתח הגדול היה מעולה, אבל כמו במשחק "איפה אפי" – אפי אללוף כבר יצא מהמסעדה. לכו תדעו אם היעלבות מהחבר או סתם הפסקת צהרים.

לולה מרטין – אבא אבן 10 הרצליה פיתוח, הזמנות  09-7614242, פייסבוק ואינסטגרם: Lola Martin. עסקית צהרים ראשון – חמישי 12:00-17:00, עסקית סופשבוע – שישי 12:00-16:00, שבת 12:00-18:00

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה