ל- 5 – 4 מנוות:
חומרים:
500 גרם פסטה מסוג לומקוני
חומרים לרוטב:
75 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
סלסלת עגבניות שרי חצויות (350 גרם)
6 שיני שום כתושות
2 כפות עלי טימין מופרדים מהגבעולים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
להגשה:
3/4 כוס עירית קצוצה
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
להכנת הרוטב:
ממיסים במחבת חמאה ושמן זית.
מוסיפים עגבניות שרי חצויות, שום וטימין.
מטגנים 4 דקות, בוחשים מדי פעם.
מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את השמנת.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
טועמים ומשפרים תיבול.
במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
הגשה:
מחלקים לקעריות אישיות.
יוצקים מעל כל מנה מעט מהרוטב.
בוזקים עירית וגבינת פרמזן ומגישים.