לוקומריס- סופגנייה יוונית

 

חומרים לבצק
500 גרם קמח
20 גרם סוכר
4 גרם מלח
45 מ"ל שמן תירס
חצי ליטר מים
20 גרם שמרים

חומרים לרוטב דבש ו-וניל
חצי ליטר מים
400 גרם סוכר
400 גרם דבש
מקל וניל
2 מקלות קינמון

אופן הכנה
1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.

2. מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.

3. בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ מעט סמיך.

4. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק.

5. בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומעבירים סופגניות קטנות ולא אחידות לגמרי לטיגון.

6. כשהלוקומריס מזהיב מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

7. לסיום מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ויוצקים מעל בנדיבות מהסירופ.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה