לוקומריס- סופגנייה יוונית

חומרים לבצק500 גרם קמח20 גרם סוכר4 גרם מלח45 מ"ל שמן תירסחצי ליטר מים20 גרם שמריםחומרים לרוטב דבש ו-ונילחצי ליטר מים400 גרם סוכר400 גרם דבשמקל וניל2 מקלות קינמוןאופן הכנה1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה. 2. מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה. 3. בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ מעט סמיך.4. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק.5. בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומעבירים סופגניות קטנות ולא אחידות לגמרי לטיגון.6. כשהלוקומריס מזהיב מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג. 7. לסיום מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ויוצקים מעל בנדיבות מהסירופ.

חומרים לבצק
500 גרם קמח
20 גרם סוכר
4 גרם מלח
45 מ"ל שמן תירס
חצי ליטר מים
20 גרם שמרים

חומרים לרוטב דבש ו-וניל
חצי ליטר מים
400 גרם סוכר
400 גרם דבש
מקל וניל
2 מקלות קינמון

אופן הכנה
1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.

2. מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.

3. בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ מעט סמיך.

4. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק.

5. בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומעבירים סופגניות קטנות ולא אחידות לגמרי לטיגון.

6. כשהלוקומריס מזהיב מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

7. לסיום מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ויוצקים מעל בנדיבות מהסירופ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר