אביזרים – תבנית פיירקס מלבנית בינונית
חומרים
12 יחידות עלי לזניה, מבושלים למחצה במי מלח
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי או קנוי של ברילה
2 גביעיי גבינת קוטג' 9%
1 גביע 500 ג' גבינת סקי 5%
150 ג' גבינת פטינה מגורדת
150 ג' גבינת עמק מגורדת
מלח, פלפל לבן
2 קורט אגוז מוסקט טחון
3 ביצים גודל L
4 כפות קמח
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס בזיליקום טרי, פרוס דק לרצועות
2 כוסות תרד טרי, חלוט במי מלח ומצונן, סחוט היטב
10 עגבניות שרי, חצויות
12 יחידות בגט, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרוח בחמאה
אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 160 מעלות.
להניח 4 דפי לזניה על תחתית הפיירקס המשומנת.
למרוח מעל כ- 1/2 כוס רוטב עגבניות.
לערבב בקערה את כל הגבינות עם הביצים, שמנת קמח ותבלינים. לטעום.
לפזר חצי כמות על רוטב העגבניות. מעל לפזר חצי מכמות התרד.
להניח מעל 4 עלי לזניה ומעל שוב רוטב עגבניות.
לפזר את שאר הגבינות מעל, ועל זה לפזר את שאר התרד.
לכסות מעל עם 4 עלי לזניה נוספים.
לצקת מעל רוטב עגבניות ולפזר גבינה מגוררת.
לפזר בצורה שווה ונאה את הברוסקטות כך שכל ריבוע מנה יקבל ברוסקטה, ומסביב את עגבניות השרי – צד חתוך כלפי מעלה.
לאפות כ- 50 דקות עד להתייצבות.