חומרים ל-8 מנות:
לתערובת התרד:
1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד קפוא של סנפרוסט
1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה
1 גביע (250 גרם) גבינה בולגרית 24% מסדרת "פיראוס", מפוררת
לתערובת הגבינות:
1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% תנובה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% של תנובה
3/4 שקית (150 גרם) פתיתי "עמק למאפים
1 ביצה בינונית תנובה (M)
לתערובת השמנת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% מופחתת שומן מסדרת "השף הלבן"
1 חלמון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף טימין טרי, קצוץ
להרכבת הלזניה:
כ-12 עלי לזניה
2 עגבניות טריות, פרוסות
1/2 חבילה (50 גרם) חמאת תנובה, לשימון התבנית
אופן ההכנה:
תערובת התרד:
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התרד, מערבבים ומבשלים כ-8 דקות, עד להפשרה.
מסירים מהלהבה. מוסיפים גבינה בולגרית ומערבבים בעדינות.
תערובת הגבינות:
שמים בקערה קוטג', גבינה לבנה, פתיתי עמק וביצה ומערבבים היטב.
תערובת השמנת:
מערבבים היטב את השמנת לבישול עם החלמון, המלח והפלפל.
מוסיפים את הטימין הטרי.
הרכבת הלזניה:
משמנים בחמאה תבנית בגודל 20*30 ס"מ בחמאה.
מניחים שכבת עלי לזניה, מניחים מעליה את תערובת התרד ומכסים בשכבת עלי לזניה נוספת.
יוצקים מעל את תערובת הגבינות, מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה ומניחים מעליהם את פרוסות העגבניות.
יוצקים בעדינות את תערובת השמנת ואופים בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ-50 דקות, עד להזהבה.
מגישים חם.