לזניה חגיגית לשבועות

מתכון של אינס ינאי עבור יצרנית הפסטה ברילה שישדרג את שולחן חג השבועות וירשים את האורחים. מכינים מדפי לזניה העשויים מחיטת דורום ובעלי מרקם אל דנטה המקובל באיטליה

הופכים על מגש הגשה. מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר. צילום אפיק גבאי
הופכים על מגש הגשה. מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר. צילום אפיק גבאי

אביזר

תבנית אינגליש קייק

מצרכים

חצי חבילת דפי לזניה ברילה

200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם מוצרלה מגוררת

300 גרם תרד קצוץ דק

חצי כוס בזיליקום קצוץ דק

שתי שיני שום כתושות

1 צנצנת רוטב כמו נפוליטנה ברילה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

1 מיכל שמנת לבישול

קמצוץ אגוז מוסקט

להגשה

100 גרם פרמזן מגורר

עלי בזיליקום שלמים

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים כ-3 דקות ומניחים על נייר אפייה משומן מעט, אחד ליד השני.

בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול, ריקוטה ומוצרלה.

בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה.

מרפדים את התבנית בדפי לזניה כך שיצאו כלפי חוץ .

5מניחים ממלית הגבינות והתרד, מניחים 3 כפות רוטב, ומניחים שוב 2-3 דפי לזניה.

חוזרים על הפעולה ומסיימים בדפי לזניה שעליהם יתרת הרוטב.

עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.

הגשה

הופכים על מגש הגשה.

מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה