לזניה משוגעת עם בשאמל תרד עגבניות ומוצרלה

ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה לחג השבועות לזניה קלה להכנה מדפי פסטה קפואים. במקום לסדר שכבות בתבנית שולקים את העלים במים, מניחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות ואופים. המתכון מתוך ספר המתכונים 'חגיגה של אוכל טוב. להשיג בסניפי רשת טיב טעם ב-49 ₪

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. צילום רונן מנגן
יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. צילום רונן מנגן

מצרכים ל-6 מנות

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים כמו של Surgital מופשרים במקרר

2 כפות שמן זית

20 עלי בזיליקום

4 כדורי מוצרלה טרייה כמו של מחלבנה קרועים לפיסות בינוניות

4 כפות גדושות גבינת פרמזן כמו DOP מגוררת

לעגבניות צלויות

250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לבשאמל תרד

1 שקית (890 גרם) עלי תכמו רד קפואים כמו של טבע פרוסט מופשרים

50 גרם חמאה צרפתית של Flechard

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

1 ליטר חלב

צילום רונן מנגן
צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

מכינים את העגבניות הצלויות

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עגבניות שרי בתבנית.

מתבלים ב- 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

צולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט ומצננים.

 בינתיים מכינים בשאמל תרד

סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים.

מניחים העלים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום.

ממיסים את החמאה על להבה גבוהה.

מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח.

מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה.

מוסיפים חלב ומערבבים.

ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך ערבוב מתמיד – רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.

מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים את הלזניה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

משמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מרתיחים שפע מים ומוסיפים מלח בנדיבות.

קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות.

מבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן.

מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים.

מוסיפים עלי בזיליקום ו- 3/4 מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

אפייה והגשה

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה.

אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה.

מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה