לזניה עם טונה

מתכון של רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של טונה סטארקיסט, האומרת כי ניתן לדאוג להאכלה בריאה של כל המשפחה תוך השגת שיתוף פעולה מקסימלי עם הילדים בלי ריבים וכעסים מיותרים

מסיימים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה. מפזרים מעליה את גבינת הפרמזן. צילום ניר עצמון
מסיימים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה. מפזרים מעליה את גבינת הפרמזן. צילום ניר עצמון

ערכים תזונתיים למנה: 260 קלוריות; 33 גרם פחמימות; 17 גרם חלבון; 3 גרם שומן רווי; 20 מ"ג כולסטרול

מצרכים ל- 6 מנות

2 קופסאות טונה כמו סטארקיסט בשמן – מסוננת ומפוררת

1 כוס קישואים מגורדים וסחוטים

100 גרם פטריות טריות חתוכות לאורכן

2 בצלים ירוקים קצוצים

3-4 שיני שום כתוש

1 כף שמן זית

3/4 כוס רוטב פסטה מוכן על בסיס עגבניות

1/2 כפית בזיליקום יבש

1/2 כפית אורגנו

11/2 גביע קוטג'

1 ביצה

12 דפי לזניה (מבושלים לפי הוראות היצרן)

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

תערובת אדומה

מחממים במחבת את שמן הזית.

מוסיפים קישואים, פטריות, בצל ירוק ושום.

מקפיצים 3 דקות.

מוסיפים את הטונה, רוטב הפסטה והבזיליקום, ומביאים לרתיחה.

שומרים בצד 4 כפות מהתערובת.

תערובת לבנה

מערבבים בקערה קוטג' וביצה.

הכנת הלזניה

משמנים בתרסיס שמן תבנית מלבנית.

מניחים שכבה של דפי לזניה, עליה שליש מהתערובת האדומה ומעליה שליש מהתערובת הלבנה.

חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

מסיימים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה.

מפזרים מעליה את גבינת הפרמזן.

אופים כ- 30 דקות.

לאתר סטארקיסט

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה