לזניה פרימוורה

פרימוורה באיטלקית פירושו 'אביב'. לכבוד חג השבועות מציע מותג ברילה מתכון קליל של לזניה פרימוורה שהיא חגיגת ביכורים שלמה: בין השכבות של עלי הלזניה הירוקים משובצים ירקות ירוקים: רצועות זוקיני או עלי תרד, פרחי ברוקולי ואפונה, וביניהם שפע בשמל מתובל בפסטו.

מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה. צילום נמרוד סונדרס

טיפ מהשף של ברילה: מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית, ולחמם לפני ההגשה

חומרים לתבנית מלבנית 36 על 24 ס״מ

1 חבילת לזניה ירוקה כמו אמיליאנה ברילה

2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד

10 פרחי ברוקולי מאודים ופרוסים

1 וחצי כוס אפונה ירוקה

לבשמל

100 גרם חמאה

70 גרם (1/2 כוס) קמח

1 ליטר חלב

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט

3 כפות גדושות פסטו

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מכינים את הבשמל

ממיסים את החמאה בקלחת.

מוסיפים את הקמח.

בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה.

יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.

מוסיפים את הפסטו.

מערבבים היטב עד לסמיכות.

הרכבת הלזניה

יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית.

מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה ו- 2 כפות גדושות בשמל.

מעל מפזרים 2 כפות אפונה, פרוסות ברוקולי, רצועות זוקיני או עלי תרד.

מעל עוד שכבת דפי לזניה, בשמל וירקות.

מסיימים בבשמל ומעליו משבצים ירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.

אפיית הלזניה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

אופים את הלזניה 30 דקות.

מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת.

מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה