לזניה, רוטב בולונז ובשמל

רוטב בולונז: מוצרים:2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות1 ק"ג בשר טחון משובח1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גר')2 כפיות רסק עגבניותמלח, פלפל. מעט שמן זית לטיגוןמעט בזיליקום ושום על פי הטעםאופן ההכנה:שמים בסיר מעט שמן זית ומשחימים את הבצל. מוסיפים את הבשר ו"מפוררים" אותו עד שכל הבשר מושחם. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מתבלים במעט מלח ופלפל (בזיליקום ושום) על פי הטעם. מבשלים על אש קטנה שעה לפחות. הגשה: את הרוטב המוכן ניתן להוסיף לפסטה, להקפיא מנות ולהשתמש בו להכנת לזניה. לזניה: כל כך פשוט להכין כאשר יש לנו בולונז. אופן ההכנה: מניחים בתבנית שכבות של דפי לזניה, רצוי טריים אבל ניתן להשתמש גם בעלים יבשים, ועליהם רוטב בולונז. ניתן לכסות את הדף העליון בבשמל (לא הכרחי) או במעט רוטב עגבניות בסיסי. לכסות את התבנית בנייר כסף, ולאפות בתנור כ- 20 דקות, ועוד כ- 10 דקות ללא הכיסוי.בשמל: מוצרים:30 גר' חמאה (או מחמאה). 2 כפות קמח. כוס חלב (או כוס מים). אופן ההכנה: ממיסים את החמאה (או המחמאה) בסיר קטן. מוסיפים את הקמח, ופותחים עם מטרפה בעזרת חלב (או מים) לקבלת מרקם משחתי.

רוטב בולונז:
מוצרים:
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1 ק"ג בשר טחון משובח
1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גר')
2 כפיות רסק עגבניות
מלח, פלפל. מעט שמן זית לטיגון
מעט בזיליקום ושום על פי הטעם

אופן ההכנה:
שמים בסיר מעט שמן זית ומשחימים את הבצל. מוסיפים את הבשר ו"מפוררים" אותו עד שכל הבשר מושחם. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מתבלים במעט מלח ופלפל (בזיליקום ושום) על פי הטעם. מבשלים על אש קטנה שעה לפחות.
הגשה:
את הרוטב המוכן ניתן להוסיף לפסטה, להקפיא מנות ולהשתמש בו להכנת לזניה.

לזניה:
כל כך פשוט להכין כאשר יש לנו בולונז.
אופן ההכנה:
מניחים בתבנית שכבות של דפי לזניה, רצוי טריים אבל ניתן להשתמש גם בעלים יבשים, ועליהם רוטב בולונז.
ניתן לכסות את הדף העליון בבשמל (לא הכרחי) או במעט רוטב עגבניות בסיסי.
לכסות את התבנית בנייר כסף, ולאפות בתנור כ- 20 דקות, ועוד כ- 10 דקות ללא הכיסוי.

בשמל:
מוצרים:
30 גר' חמאה (או מחמאה). 2 כפות קמח. כוס חלב (או כוס מים). אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה (או המחמאה) בסיר קטן. מוסיפים את הקמח, ופותחים עם מטרפה בעזרת חלב (או מים) לקבלת מרקם משחתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר