לחם ביתי

זמן הכנה: 5 דקותזמן תפיחה: שעתיים וחציהרכיבים הדרושים להכנת הלחם:350 גרם קמחחבילת שמרים לאפיה (כ-30 גרם מהסוג המהיר)2 כפיות מלח1 כפית סוכר180 מ"ל מים פושריםאופן ההכנה:אל תוך קערת מעבד המזון המצוידת בתבנית ובמערבל לישה, יש להכניס את הקמח, המלח והסוכר. יש להפעיל בהפעלה רציפה.בעת שהבצק מתערבל, יש לערבב את השמרים בתוך המים הפושרים ולמזוג דרך המשפך. ברגע שהבצק מתעגל לצורת כדור יש לעצור.יש לתת לבצק לנוח כחצי שעה, ואז לרדד אותו על ידי הפעלת המעבד מחדש למשך 10 שניות.יש לתת לבצק לתפוח במשך שעתיים בתוך תבנית העירבול.לאפות במשך 30 דקות בתנור מחומם מראש.במידה ומעוניינים בלחם פריך יותר, ניתן להשאירו בתנור לדרגה מעט גבוהה יותר למשך 10 דקות נוספות.לצנן ולאכול.טיפ: ניתן להוסיף ללחם הוספות כמו צימוקים, שקדים ואגוזים. רצוי לרסק אותם לפני.

זמן הכנה: 5 דקות
זמן תפיחה: שעתיים וחצי

הרכיבים הדרושים להכנת הלחם:
350 גרם קמח
חבילת שמרים לאפיה (כ-30 גרם מהסוג המהיר)
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
180 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:
אל תוך קערת מעבד המזון המצוידת בתבנית ובמערבל לישה, יש להכניס את הקמח, המלח והסוכר.
יש להפעיל בהפעלה רציפה.
בעת שהבצק מתערבל, יש לערבב את השמרים בתוך המים הפושרים ולמזוג דרך המשפך.
ברגע שהבצק מתעגל לצורת כדור יש לעצור.
יש לתת לבצק לנוח כחצי שעה, ואז לרדד אותו על ידי הפעלת המעבד מחדש למשך 10 שניות.
יש לתת לבצק לתפוח במשך שעתיים בתוך תבנית העירבול.
לאפות במשך 30 דקות בתנור מחומם מראש.
במידה ומעוניינים בלחם פריך יותר, ניתן להשאירו בתנור לדרגה מעט גבוהה יותר למשך 10 דקות נוספות.
לצנן ולאכול.

טיפ: ניתן להוסיף ללחם הוספות כמו צימוקים, שקדים ואגוזים. רצוי לרסק אותם לפני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר