לחם בננות עם חמאת בוטנים

חומרים:6 בננות שלמות ובשלות150 גר' סוכר חום1 ביצה גדולה150 גר' קמח תופח1/2 כפית סודה לשתייה80 גר' חמאה צהובה ממולחת1/2 כוס נטיפי חמאת בוטנים12 פקאנים שלמיםאופן ההכנה:בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הסוכר והביצה.בהדרגה מוסיפים 5 בננות, חמאה, נטיפי חמאת בוטנים, סודה לשתייה.מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח.בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה יוצקים את חצי כמות התערובת.עליה חותכים פרוסות של הבננה הנוספת.מעליה יוצקים את ייתרת התערובת.מקשטים מעל ב-12 פקאנים.אופים בחום בינוני 175 מעלות כ-20 25 דקות.מצננים מספר דקות.מגישים עם קוביית חמאה מעל.טיפ: ככל שהבננות בשלות יותר העוגה תהיה נימוחה וטעימה יותר.מתוך הספר "רגעים מתוקים" מאת דיוויד לוי, בהוצאת "קוראים" צילום אנטולי מיכאלו

חומרים:
6 בננות שלמות ובשלות
150 גר' סוכר חום
1 ביצה גדולה
150 גר' קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתייה
80 גר' חמאה צהובה ממולחת
1/2 כוס נטיפי חמאת בוטנים
12 פקאנים שלמים

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הסוכר והביצה.
בהדרגה מוסיפים 5 בננות, חמאה, נטיפי חמאת בוטנים, סודה לשתייה.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח.
בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה יוצקים את חצי כמות התערובת.
עליה חותכים פרוסות של הבננה הנוספת.
מעליה יוצקים את ייתרת התערובת.
מקשטים מעל ב-12 פקאנים.
אופים בחום בינוני 175 מעלות כ-20 25 דקות.
מצננים מספר דקות.
מגישים עם קוביית חמאה מעל.

טיפ:
ככל שהבננות בשלות יותר העוגה תהיה נימוחה וטעימה יותר.

מתוך הספר "רגעים מתוקים" מאת דיוויד לוי, בהוצאת "קוראים"

צילום אנטולי מיכאלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר