לחם בסיסי מחיטה מלאה

חומרים3 כוסות מים פושרים1 כף שמרים (אני מתייחסת לשמרים יבשים)רבע כוס דבש או דבשה1 כוס אבקת חלב7-6 כוסות קמח מלא1 כף מלחשלושת רבעי כוס שמן או חמאה2-1 כוסות קמח ללישה (קמח לחם קשה).אופן הכנהניתן להשתמש בחצי מכמות השמרים, להשמיט את השמן ואת אבקת החלב, למצמם את כמות הדבש לכ-1/8 הכוס ולהוסיף אגוזי מלך קלויים. אז המתכון דורש התפחה כפולה. (בשתי ההתפחות).לשים כ-10 דקות את הבצק עד שמתקבל בצק רך (אם רוצים להוסיף קמח,מוסיפים קמח לחם).רק בזמן הלישה הסופי מוסיפים את המלח היות שהוא גורם לבצק להיות גמיש פחות.מתפיחים כ-שעתיים בקערה משומנת (מגלגלים את הבצק בתוכה לשימון כל הבצק).מגלגלים לשני ככרות ומתפיחים עוד כשלושת רבעי השעה.חורצים את הככרות.מתיזים מים בהתזה ישירה על הככרות לפני הכנסתן לתנור. (כאן ניתן לזרות עוד קמח)אופים חצי שעה בחום של 220 מעלות

חומרים
3 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים (אני מתייחסת לשמרים יבשים)
רבע כוס דבש או דבשה
1 כוס אבקת חלב
7-6 כוסות קמח מלא
1 כף מלח
שלושת רבעי כוס שמן או חמאה
2-1 כוסות קמח ללישה (קמח לחם קשה).

אופן הכנה
ניתן להשתמש בחצי מכמות השמרים, להשמיט את השמן ואת אבקת החלב, למצמם את כמות הדבש לכ-1/8 הכוס ולהוסיף אגוזי מלך קלויים. אז המתכון דורש התפחה כפולה. (בשתי ההתפחות).

לשים כ-10 דקות את הבצק עד שמתקבל בצק רך (אם רוצים להוסיף קמח,מוסיפים קמח לחם).

רק בזמן הלישה הסופי מוסיפים את המלח היות שהוא גורם לבצק להיות גמיש פחות.

מתפיחים כ-שעתיים בקערה משומנת (מגלגלים את הבצק בתוכה לשימון כל הבצק).

מגלגלים לשני ככרות ומתפיחים עוד כשלושת רבעי השעה.

חורצים את הככרות.


מתיזים מים בהתזה ישירה על הככרות לפני הכנסתן לתנור. (כאן ניתן לזרות עוד קמח)

אופים חצי שעה בחום של 220 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר