לחם דבש וצימוקים

 

מצרכים:
2.5 כוסות קמח רגיל
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סודה לשתיה
1/2 כוס גרנולה
1 כוס צימוקים חצויים
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1 כוס חלב
2 ביצים
150 גר' דבש דבורת התבור
2 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, גרנולה, צימוקים, סוכר ואגוזים.
בכלי נפרד מערבבים את החלב, הביצים, החמאה ודבש דבורת התבור.
שופכים את התערובת היבשה לתוך כלי הבלילה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת המוכנה לתבנית אפיה 12 על 22 ס"מ.
אופים בחום בינוני למשך כשעה.
מגישים פרוס ומרוח בחמאה.

"דבורת התבור"- מרכז מבקרים בשדמות דבורה המקיים לקראת חגי תשרי, במהלך כל ימות השבוע, כולל שבת, "פסטיבל דבש". במסגרתו יערכו סיורים הכוללים ביקור במכון רדיית דבש, ביקור במצפה דבורים, אולם גידול אלפי פקעות משי ויצירה לילדים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה